volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Ekipa SN / am
Ekipa SN / am
1 07.09.2023 06:39:19

Da ni 'pravi Slovenec'? Glejte, kaj je Tobey naredil po bolečem porazu in Lukovi izključitvi!

FIBA
Morda je zvenelo banalno, ko je takoj za Tončkom Randolphom hitro dobil vzdevek Miha. Toda Mike Tobey si je svojo slovensko različico zaslužil – ne samo s svojimi igrami, temveč tudi zato, ker se tako dobro vklopi v to sijajno skupino slovenskih fantov. In ko je bilo včeraj res vsem najtežje, je celo stopil na njihovo čelo. Po tekmi pa pred mikrofone.

Bil je tisti, ki se je odzval najhitreje. Prebrodil šok, se otresel mučnosti trenutka in začutil, da mora nekaj narediti. Videli smo ga, kako je k sebi najprej poklical enega soigralca, nato še več njih. Četudi za trenutek, je pred nadaljevanjem igre, potem ko so smešni sodniki zaradi druge tehnične napake poslali s parketa v slačilnico Luko Dončića, prevzel vodenje zasedbe na igrišču. Očitno je bilo, da jih poskuša spodbuditi, pomiriti, celo še kaj več od tega. In prav neverjetno je, kako uspešen je bil pri tem. »Skušal sem jim povedati, da nihče zares ne verjame več, da lahko zmagamo to tekmo. Da pa mogoče zato lahko verjamemo mi in poskusimo nemogoče. Da se moramo boriti do konca in skušati presenetiti. Borili smo se, nismo se predali, brez Luke smo celo prišli bližje, kot si je kdorkoli mislil. Zato sem ponosen, a vseeno je težko izgubiti tekmo,« nam je pojasnil tisto dogajanje, ki mu ga vsekakor lahko štejemo kot nekaj najlepšega, kar je naredil za to izbrano vrsto. »Pokazali smo karakter, se potem, ko so nam Kanadčani ušli, nekajkrat skušali vrniti. Kot rečeno, zelo resno smo zapretili celo brez Luke. Toda ni nam uspelo. Naš cilj je bil zmagati, razočaranje je zato razumljivo. Pod črto celotne tekme pa nismo odigrali najbolje, a to ni bil edini razlog za poraz. Kanadčani so igrali zelo fizično. Skušali smo vrniti z enako mero, če bi nam bilo dovoljeno. Tako pa je težko igrati na enak način in enakovredno,« je najbrž namigoval na sodnike.


Naj tako igro dovolijo na drugi strani
In ko smo ga vprašali, kakšna se mu je zdela raven sojenja, je dodal: »Saj je bilo zelo očitno, mar ne?« Ni kaj, res je bilo. »Vedeli smo, da so fizično moštvo, in vedeli smo, kako bodo želeli igrati. Poznamo Brooksa in Dorta, vedeli smo, kako se bosta lotila Luke. In sta se ga. Prav, a naj potem pustijo enako igro tudi na drugi strani parketa. Tega pa tokrat ni bilo. Kanada ima odlične igralce, na koncu dneva so bili boljši, mi nismo odigrali tako, kot bi morali. Je pa frustrirajoč občutek po tekmi,« je še dodal na to temo in iz Babilona novinarjev z vsega sveta dobil še eno vprašanje za še en poudarek o tem, kako so Kanadčani igrali proti Luki in kaj je prevedlo do njegove izključitve. »Igrali so fizično, trdo nad njim. Vedeli smo, da bodo šli tako nad najboljšega igralca, da ga bodo skušali spraviti iz tira. Ostali bi ga morali bolje braniti, tudi to je dejstvo,« je poudaril, preden je simpatično priznal, da ni imel pojma, da Slovenija kljub porazu zdaj igra še dve tekmi – prvo že danes proti Litvi. »Nisem vedel, da imamo tekmo jutri. Šele zdaj sem izvedel, prej res nisem imel pojma, če sem z vami povsem iskren.« In če smo mi povsem iskreni z vami – le kdo bi mu lahko zameril? Navsezadnje je to dokaz, da so tako on kot vsi okoli njega razmišljali le o scenariju zmage ter uvrstitve v polfinale. Edino pravilno.

Značke: tobey, slovenija

Članki iz rubrike