franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku/Ekipa SN
ku/Ekipa SN
0 20.02.2024 12:49:37

Slovenski košarkarji z novim naturaliziranim košarkarjem in kaj bo s Tobeyjem? Selektorjeve besede dajejo misliti ...

alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca je po nedeljskem večernem zboru včeraj v Kopru opravila prva treninga pred uvodnima tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V četrtek jo čaka tekma z Ukrajino, tri dni pozneje še z Izraelom, oba tekmeca bo gostila v dvorani Bonifika.

»Vedno je dobro in lepo priti domov ter videti fante, ki so motivirani, nasmejani, željni dokazovanja ter res spoštujejo reprezentančni dres. Vsi skupaj smo prišli z namenom, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo,« je uvodoma dejal selektor Aleksander Sekulić na včerajšnjem druženju z novinarji pred večernim treningom izbrane vrste. Pod njegovo taktirko vadi 13 igralcev, kar pomeni, da bo eden moral na vsaki tekmi počivati. Je razlog za takšno številko vpoklicanih samo varovalo, če se kdo poškoduje ali še kaj drugega? »Razlogov je več, eden od teh je tudi ta. Rad vidim, da je na treningih prisotna konkurenca. Želja pri igralcih sicer nikoli ni bila sporna, a dobro je, da imamo še to dodatno spodbudo,« je povedal Sekulić in pojasnil, kaj ga je vodilo pri izboru prav te trinajsterice (oziroma tiste z Luko Ščuko in Jurijem Macuro, ki sta zaradi zdravstvenih težav udeležbo nato odpovedala). »Vedno pravim, da v mini ciklih nimamo ravno veliko časa piliti formo. Tam, kjer lahko izbiramo igralce, poskušamo najti in izbrati take, ki so v najboljšem ritmu in od njih lahko največ dobimo.« Ni skrivnost, da je marsikdo dvakrat pogledal, ko na seznamu ni našel Zorana Dragića, ravno tako je bil kdo presenečen, ker na njem ni Gregorja Glasa. Ob vprašanju, ali je slabša pripravljenost oziroma forma edini razlog, da ju ni zraven, ali še kaj drugega? »Kaj drugega bi lahko še bilo? Naše vodilo je, da izberemo najboljšo možno reprezentanco, ki se bo najbolje zoperstavila močnima ekipama, ki nas čakata v uvodnem ciklu, Ukrajini in Izraelu. Nobenih drugih motivov ali ozadij ni bilo,« je zatrdil Sekulić.


Dileme o 'tujcu' ni bilo
Veliko pozornosti je vedno deležen tudi izbor naturaliziranega igralca, odkar sta na tem mestu na voljo tako Mike Tobey kot Jordan Morgan. »Vedno je dilema, a na koncu tudi zdravstveni karton Jordana Morgana ni najboljši, tako da prave dileme tokrat ni bilo,« je na hitro opravil s to temo selektor. Vseeno se vedno pogosteje pojavlja vprašanje o tem, ali na KZS razmišljajo tudi o novem naturaliziranem igralcu. »V tem trenutku nismo govorili nič konkretno o naturalizaciji novega igralca, lahko pa se marsikaj zgodi. Ne vemo, na kakšen način v prihodnost gleda Mike Tobey, ali se bo še videl v tej reprezentanci. Zaenkrat je izrazil željo, da bi rad pomagal, videli pa bomo, kako bo v prihodnje. Moramo biti gotovi, da bomo imeli na voljo igralca, ki nam bo lahko pomagal v za nas zelo pomembnih kvalifikacijah.«

Članki iz rubrike