zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA/gv
STA/gv
0 03.09.2014 16:34:29

Partizan v težavah zaradi primera Klobučar

Arsen Perić
Beograjski Partizan mora slovenskemu košarkarju Jaki Klobučarju poplačati dolg v višini 130.000 evrov, do takrat ima prepoved registracije tujih igralcev.
Vodstvo srbskega košarkarskega velikana Partizana se je znašlo v težavah. Mednarodno košarkarsko razsodišče (BAT) je odločilo, da morajo poplačati dolg do slovenskega reprezentanta Jake Klobučarja, ki znaša 130.000 evrov. Ker Partizan dolga ni poplačal, so klubu prepovedali registracijo tujih igralcev.

Slovenski košarkarski reprezentant, ki trenutno skupaj s četo Jureta Zdovca uspešno nastopa na svetovnem prvenstvu v Španiji, tako še naprej čaka na denar, ki mu ga dolgujejo pri beograjskem Partizanu. Partizan je z Novomeščanom leta 2011 zaradi neizpolnjenih pričakovanj enostransko predčasno prekinil pogodbo, čeprav je leta 2010 s črno-belimi sklenil triletno pogodbo. Obljuba o poravnavi dolga pa ni bila uresničena. Sedemindvajsetletni branilec je ubral pravno pot za izterjavo dogovorjenega zneska v celoti, spor pa se je znašel na mednarodnem razsodišču, ki je presodilo v korist košarkarja.

KRIV JE KLOBUČARJEV AGENT
V Partizanu so za nastali zaplet okrivili košarkarjevega agenta Aleksandra Raškovića, ki naj bi menda prelisičil predsednika kluba Predraga Danilovića. "Naš dolg košarkarju je znašal 38.000 evrov, ta denar smo mu tudi ponudili, kar je pa zavrnil. Njegov menedžer Aca Rašković je namreč preslepil predsednika Partizana, ko mu je obljubil, da bo aneks podpisal le formalno, s čimer bi pridobili čas za razsodišče, denarja pa nikoli ne bo zahteval. Ta dolg moramo čim prej plačati, sicer Partizanu grozi likvidacija. Klub je blokiran zaradi Ace Raškovića, za katerega zanesljivo vemo, da je Klobučarjev menedžer, čeprav menda trdi, da to ni," je v začetku tedna za tiskovno agencijo Beta dejal trener Duško Vujošević.

V Partizanu so sicer danes predstavili novo okrepitev 19-letnega grškega košarkarja Janisa Kuzelogluja, s katerim so se dogovorili za štiriletno sodelovanje, vendar pa igralca ne morejo uradno registrirati zaradi primera Klobučar.

Članki iz rubrike