franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ps
ps
0 24.08.2015 11:15:48

Dončić treniral z ostrostrelcem Atlante

Instagram
Luka Dončić je bil v zadnjem času na treningu v ZDA, tam je vadil tudi skupaj z zvenečim imenom lige NBA.

Šestnajstletnik želi v naslednji sezoni narediti nov korak pri uveljavitvi v članskem moštvu madridskega Reala, v katerem je debitiral že v lanski sezoni pri komaj 16 letih in dveh mesecih.

Trenerja Pabla Lasa bo očitno želel "prisiliti" k temu, da ga večkrat pošlje na parket tudi z izboljšanim metom. Minule dni se je namreč Dončić mudil v ZDA, kjer je vadil pod budnim očesom Mika Penberthyja, trenerja, specializiranega za trening meta.


Penberthy ima v lasti šampionski prstan lige NBA z Los Angeles Lakersi iz leta 2001. Resnici na ljubo njegov prispevek k temu ni bil prav velik, a Penberthy je pri Jezernikih pozneje opravljal delo trenerja za met pri legendarnem Philu Jacksonu in si v naslednjih letih pridobil status velikega strokovnjaka na tem področju.

V prejšnji sezoni je bil tako v tej vlogi pri Minnesoti, kjer so ga najeli v prvi vrsti zato, da pomaga Rickyju Rubiu, a tudi za vse ostale igralce. Penberthy je v svoji trenerski karieri delal že s številnimi košarkarji, tudi z zvezdnikom Indiane Paulom Georgeom, ali pa z Reggiejem Jacksonom iz Detroita. Najbrž se ne bomo dosti zmotili, če zapišemo, da je imel "prste vmes" pri tem, da je Dončić spoznal Penberthyja Žarko Djurišić, nekdanji igralec Olimpije, ki je direktor za igralska vprašanja pri Minnesoti.

Dončić pa se je v ZDA srečal in skupaj treniral tudi z enim najboljših strelcev lige Kyleom Korverjem. Ostrostrelec Atlante, ki je letos nastopil na All-Star tekmi, v ligi NBA drži rekord v zaporednih tekmah, na katerih je zadel vsaj eno trojko, je tudi lastnik najboljšega odstotka meta za tri točke v sezoni (53,6%). Odlična družba za Dončića torej, ki se v Madrid vrača bogatejši za super izkušnje.

Članki iz rubrike