Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

lp
lp
0 14.09.2015 15:04:47

Jaka Blažič odhaja iz Crvene zvezde

Jaka Blažič ima sicer še vedno veljavno pogodbo s Crveno zvezdo, vendar po poročanju srbskih medijev v novi sezoni ne bo igral za Beograjčane.

O odhodu slovenskega reprezentanta iz beograjskega kluba je bilo govora že neposredno pred evropskim prvenstvom, ko je namigovanje o igralčevem odhodu v Bešiktaš prišlo iz Turčije. Takrat je Blažičev agent Aleksandar Rašković hitro zavrnil tovrstna namigovanja, češ da ima njegov varovanec trdno pogodbo s Crveno zvezdo.

Trikratni prvaki v zadnji sezoni (liga ABA, srbska liga in srbski prvaki) sestavljajo močno moštvo za nastop v evroligi, v okviru kadrovanja pa so prav na igralski položaj Blažiča pripeljali Američana Ryana Thompsona, ki je nazadnje igral v nemškem Bambergu in v povprečju dosegal 10,7 točk.

Thompson bo kajpak zasedel mesto visokega branilca v udarni peterki, na klopi bo svojo priložnost čakal Branko Lazić, v taboru Beograjčanov pa želijo priložnost ponuditi tudi Marku Guduriću, članu evropskih prvakov U-20.



Kot pravijo v Crveni zvezdi, bi lahko do sporazumne prekinitve pogodbe z Jako Blažičem prišlo v primeru, če bi njegove dobre igre na evropskem prvenstvu (z 12,8 točkami drugi slovenski strelec) vzbudile zanimanje kakšnega drugega kluba.

V nasprotnem bo enostranska poteza Beograjčane drago stala, manj boleča pa bi bila posoja v drug klub in prenos vsaj dela obveznosti na začasnega delodajalca.

Jaka je z beograjsko avanturo očitno opravil, čeprav so mnogi njegov odhod iz Uniona Olimpije k Crveni zvezdi pospremili z dvomom, češ da bi si zaslužil odmevnejši prestop, je sam vselej izražal zadovoljstvo nad takšnim razpletom.

Članki iz rubrike