državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 16.11.2014 08:59:20

Neporažen le še Tajfun

Arsen Perić
Šesti krog lige Telemach.

Po sobotnih tekmah lige Telemach ostaja neporažen le še šentjurski Tajfun. Ta je brez večjih težav v Šenčurju prišel do šestega uspeha. Prvi poraz pa so v Rogaški Slatini z bledo predstavo doživeli Grosupeljčani. Slatničani so že po prvem polčasu vodili za 19 točk (44:25), na koncu pa slavili zmago z 91:77.


Potem ko so prejšnji teden prekinili rekorden negativen niz - Šenčur Gorenjska gradbena družba je dobil prvo tekmo v ligi po 34 porazih, so morali Gorenjci v šestem krogu priznati premoč vodilnemu moštu državnega prvenstva. Tajfun ima zdaj šest zmag in je po porazu Grosbasketa v Rogaški Slatini edina še neporažene ekipa. Izbranci trenerja Dejana Mihevca so dokazali, zakaj so trenutno pravi hit prvenstva. S kolektivno, borbeno in pametno igro so vseskozi nadzorovali potek tekme in več ali manj že do glavnega odmora rešili vprašanje zmagovalca (42:29).


Za Rogaško je to tretja zmaga v državnem prvenstvu, druga zaporedoma doma, potem ko je konec oktobra presenetila državne prvake iz Novega mesta. Slatinčani so imeli glede na to, da so bili v prejšnjem krogu prosti, dovolj časa za pripravo na tekmeca, ki so ga nadigrali v vseh pogledih. Zmagovalec je bil praktično odločen že po prvem polčasu.


Pravi lokalni derbi so v omenjenem krogu košarkarski navdušenci imeli priložnost spremljati na Polzeli, kjer je gostovala Elektra. Četudi so Polzeljani povedli že za 15 točk, to ni zadostovalo za mirno končnico.

V zadnjih treh minutah in pol je razlika med ekipama večkrat znašala le dve točki, za dodatno vročico pa je 30 sekund pred koncem poskrbel Žiga Zagorc. S polaganjem ob osebni napaki je Šoštanjčane približal na 86:85, a ni izkoristil dodatnega prostega meta. Po taktični osebni napaki je Samo Udrih zadel le prvi prosti met, do odbite žoge pa se je nato prebil Simo Atanacković, ki je po osebni napaki z novima prostima metoma dokončno poskrbel, da sta dve točki ostali doma.

Zmago so si zagotovili še košarkarji Portoroža. Po zaslugi odlične druge četrtine (28:8) so slavili uspeh proti Mariborčanom s 95:70. Ta je na drugi strani doživel tretji poraz v nizu, tako da je po dobrem začetku prvenstva zašel v manjšo krizo. Maribor so Primorci nadigrali v vseh statističnih stolpcih (gostje so bili boljši le pri podajah 16:17), še najvišja razlika pa je bila v izgubljenih žogah. Gostje so jih zapravili 19, domači le sedem.


Na obračunu zadnjeuvrščenih ekip na lestvici lige so Hopsi zabeležili drugo zmago - slavili so še v drugem krogu v Portorožu, Elektra pa tudi po petem nastopu ostaja brez uspeha. Zanjo, oziroma zaradi preureditve dvorane v Šoštanju, je bilo to četrto gostovanje. Šoštanjčani so bili tokrat najbližje uspehu. Čeprav so si v tretji četrtini nabrali že 15 točk zaostanka (60:45), so se v zadnjih desetih minutah dovolj približali tekmecu, da so ga ogrožali vse do konca.

Članki iz rubrike