sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.05.2015 12:34:17

Dražen Bubnić: Zgodila se je sprememba

Arsen Perić
Ko smo ga videli, kako je v ponedeljek letel po igrišču, kar nismo mogli verjeti, da je to isti Dražen Bubnić, ki v prejšnjih dveh sezonah v dresu Uniona Olimpije praktično z ničimer ni pokazal, zakaj so ga Ljubljančani pripeljali v svoje vrste.

Že dolgo vas nismo videli igrati kot proti Heliosu.
Zadnji dve sezoni sem imel pri Olimpiji malce drugačno vlogo, zato nisem imel priložnosti, da bi se pokazal v pravi luči. Zdaj sem jo tu v Rogaški spet dobil in skušam izkoristiti vsako minuto na parketu kar se da.

Kakšna razlika je med igranjem v Olimpiji in Rogaški?
V Olimpiji je precej težje igrati, ker so tam veliko večji pritiski, igrala je tudi v evropskem pokalu. Tu je vse bolj sproščeno, vzdušje je bolj domače in super je igrati.

Praktično brez večjih težav ste na odločilni tekmi premagali Helios.
Bila je zelo težka tekma. V Domžalah smo igrali slabo, kar se nam je v psihičnem smislu poznalo tudi še na začetku tega srečanja. Toda vedeli smo, da je to zadnji obračun, in šli smo na vse. Zavedali smo se, da moramo maksimalno igrati v obrambi, se boriti do zadnje sekunde in verjeti, da bomo na koncu zmagali. To nam je tudi uspelo.



Je polna dvorana predstavljala pritisk?
Daleč od pritiska, zelo lepo je videti polno dvorano. Da nas je toliko ljudi prišlo spodbujat, je bil še dodaten motiv za boljšo igro. Navijači so nam pomagali priti v finale, upam, da bo tako ali še boljše vzdušje tudi v njem.

Tam bo nasproti Tajfun.
Zgodila se je sprememba v slovenski košarki. Prvič od osamosvojitve v finalu ni Olimpije ali Krke, tako da bo finale res malo drugačen. Mislim, da imata obe ekipi enake možnosti, morda mi celo malo večje, ker imamo prednost domačega igrišča. Upam, da nam bo to uspelo izkoristiti.

Tudi prejšnji dve leti ste igrali v finalu.
Da, imel sem dve priložnosti v finalu z Olimpijo, a nam ni uspelo, dvakrat smo izgubili s Krko. Nepričakovano mi je zdaj z Rogaško uspelo priti v finale in upam, da bomo s temi fanti in navijači uresničili to, kar mi v Ljubljani ni uspelo.

Članki iz rubrike