državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ps
ps
0 24.09.2015 09:33:16

Nova iskrica upanja za Helios?

Grega Wernig
Za domžalski klub morda še niso izgubljene vse možnosti, da vendarle zaigra v Evropi.

Novica, da se je romunski klub Timisoara znašel v velikih finančnih težavah, niti ne bi bila omembe vredna - morda z izjemo tega, da si tam zdaj kruh služi Bolgar Hristo Nikolov, ki je lani igral za Olimpijo -, če ne bi šlo za ekipo, ki je prijavljena tudi v novonastali pokal Fiba Europe.


Slednji se bo začel čez dober mesec dni, v njem bodo nastopali tudi Tajfun, Krka in Zlatorog. Timisoara je ostala brez vira prihodkov, potem ko zaradi odločitve sodišča mesto ne sme več financirati kluba, ta denar pa predstavlja večinski delež proračuna. Romuni iščejo druge finančne vire oziroma upajo na to, da bo prišlo do spremembe tega odloka, a trenutno so praktično brez denarja, kar pomeni tudi nesposobni nastopati v evropskem pokalu.

In tu se začne tisti zanimivi del. Če bodo res izstopili iz tekmovanja, se bo mesto sprostilo, vemo pa, da je bil Helios tik pred zdajci izločen iz kroga 56 klubov, ki bodo igrali v njem. Glede na takratno veliko zainteresiranost Domžalčanov po nastopu v Evropi, temu, da so ekipo sestavljali tudi z namenom, da v tem tekmovanju nekaj dosežejo, ter dejstvu, da finančnih težav nimajo, bi Fiba namesto Timisoare morda utegnila povabiti prav Sonca.

Članki iz rubrike