pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 16.11.2015 08:56:08

V Heliosu vre: "Jaz ali igralci!"

Arsen Perić
V Domžalah utegne biti te dni še kako zanimivo, pričakujemo lahko spremembe. Vprašanje je le, ali na klopi ali znotraj ekipe.

Sobotni poraz Helios Sunsov, drugi v štirih krogih državnega prvenstva, je sodu izbil dno. Tako pravi trener Gašper Okorn, ki je včeraj zvečer zahteval sestanek z vodstvom kluba.

V soboto je Heliosu mero vzel Šenčur. Izkušena zasedba Gorenjcev je vso tekmo nadzorovala domače 'zvezde', za katere avstrijski prvi mož Heliosa Gerald Martens trdi, da so najboljše v Sloveniji. Pravzaprav, da bodo najboljše, da se bo ob koncu sezone naslov prvaka slavil v Domžalah.

"Tonemo globoko, globoko. V tem trenutku smo daleč od želene situacije. Imamo ogromno težav. Kažejo se luknje in težave, za katere vemo, a se jih preprosto ne da odpraviti." - Gašper Okorn


Trenutno ni videti tako, celo daleč od tega. "To je trenutna realnost," pravi Okorn, ki mu je Martens okrog vratu obesil težak tovor. Zdaj je jasno, da ga ni več pripravljen nositi oziroma le pod drugačnimi pogoji.

"Svoje bom povedal, potem se bodo določene stvari morale zgoditi. Doslej sem tudi popuščal, zdaj ne bom več. Nočem biti preuranjen, a ko enkrat postaviš ultimat, poti nazaj ni," nam je včeraj dejal domžalski strateg in dodal: "To je izključno stvar pogovora, ki pa se ne more končati z besedami 'vzemimo si čas', 'bomo videli' in podobno. Prišli smo do točke, kjer je treba začeti vleči poteze."

LANI MU JE USPELO
Lani decembra, ko je prišel v klub, je bil Okorn v podobnem položaju. Heliosu ni šlo, voz je moral potegniti iz blata. Takrat je znal narediti prave poteze in Domžalčani so se počasi, a zanesljivo začeli dvigovati, takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, pa so bili najboljši. Lahko Okorn to naredi tudi letos?

"Tonemo globoko, globoko. V tem trenutku smo daleč od želene situacije. Imamo ogromno težav. Kažejo se luknje in težave, za katere vemo, a se jih preprosto ne da odpraviti. Zavedamo se situacije, v kateri smo se znašli," spet brez ovinkarjenja govori Okorn in trdi, da ve, kje je težava za slabe predstave ekipe, ki bi se po napovedih morala sprehajati v slovenski ligi, v Evropi pa prvi krog normalno preskočiti. "A za reševanje tega potrebujem podporo in sogovornika. Upam, da se bomo po vseh 'nokavtih' pobrali in splavali. Treba je reči bobu bob, problemov ni treba pometati pod preprogo," je neposreden domžalski strateg.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.

Članki iz rubrike