nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 07.06.2016 21:37:02

Izzvake bodo evropske prvakinje

Nika Barič
Arsen Perić
Slovenska članska ženska košarkarska reprezentanca je danes v Laškem začela priprave za prijateljsko tekmo proti Srbiji. Izbranke Damirja Grgića bodo aktualnim evropskim prvakinjam igrale v soboto, ob 17.30, v dvorani Borik v Banja Luki.

Na pripravah slovenske vrste, v primerjavi z dosedanjima kvalifikacijskima tekmama za ženski EuroBasket 2017, sodelujejo trije novi obrazi. Po letu 2011 na treningih reprezentance spet sodeluje 32-letna organizatorka igre Katarina Ristić, v ekipo se je vrnila tudi sedem let mlajša branilka Polona Zalar, debi v članski vrsti pa čaka nadarjeno Zalo Friškovec, ki bo oktobra dopolnila 17 let.

»Med igralkami se že na začetku vidi dobro vzdušje. Ta dodatna akcija reprezentance nam bo pred novembrskima odločilnima tekmama v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2017 zagotovo koristila. V soboto nas čaka dvoboj z evropskimi prvakinjami. Srbija je vrhunska ekipa, ki bo letos nastopila tudi na olimpijskih igrah,« je na začetku priprav dejal Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance.

»Na Košarkarski zvezi Slovenije smo bili povabila srbske košarkarske zveze na prijateljsko tekmo izredno veseli. Po dogovoru s selektorjem bo to akcijo izpustila Maja Erkić, medtem ko je Živa Zdolšek dobila službo. Vabilu sta se po nekaj letih premora z veseljem odzvali Katarina Ristić in Polona Zalar. Večino košarkaric reprezentance do 20 let, med katerimi je kar nekaj zanimivih posameznic, v prihodnjih dneh čakajo še maturitetne obveznosti, zato smo se odločili, da priložnost ponudimo eni najbolj perspektivnih mladih slovenskih igralk Zali Friškovec,« je selektorja Grgića dopolnila Alenka Škreblin, direktorica ženske članske reprezentance.

»Igrale bomo proti aktualnim evropskim prvakinjam. Ta tekma bo zgolj velika pozitivna izkušnja za nas. Obenem bo to zagotovo odlična predpriprava pred novembrom, ko se bomo znova zbrali in odigrali zadnji tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Želim si, da tedaj vse skupaj zaključimo z odliko in si zagotovimo pot na Češko,« pa je dejala slovenska reprezentantka Nika Barič.

Članki iz rubrike