stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

au
au
0 08.04.2016 12:36:06

Kenijcem se bo rok iztekel 2. maja

vszi
Svetovna protidopinška agencija (Wada) je Kenijcem do vključno 2. maja podaljšala rok za implementacijo protidopinških pravil.

Gre za skrajni rok in zadnje podaljšanje. Če kodeksa Wade ne bodo začeli izvajati v praksi, Keniji grozi, da bo ostala brez nastopov svojih športnikov na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Kenija, ki se sooča z možnostjo, da njeni športniki, med njimi je seveda največ atletov, tekačev na dolge proge, ne bi mogli nastopiti na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janieru, je sicer že zamudila rok, ki je bil najprej postavljen do 14. februarja, a ga je Wada podaljšala do 5. aprila. Vendar pa kenijski zakonodajalci znova niso bili uspešni, saj v tamkajšnjem parlamentu niso sprejeli zakonodaje, s katero bi prepovedali uporabo dopinga v športu.



"Če ne boste do 2. maja sprejeli zakona, formalno začeli izvajati protidopinška pravila ter zagnali kenijsko protidopinško agencijo, bomo prisiljeni razglasiti, da v Keniji ne upoštevate Wadinih pravil in njenega kodeksa," je Wada zapisala v četrtkovi izjavi za javnost. S sprejetjem zakona bi v Keniji odlične kenijske atlete rešili pred popolno mednarodno osamitvijo ter bi lahko tekmovali na letošnjih olimpijskih igrah v Braziliji.

Od leta 2012 je na testu dopinga padlo 40 kenijskih atletov in atletinj, štirje njihovi visoki uradniki pa so v preiskavi.

Značke: wada, kenija

Članki iz rubrike