boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Ego Quark
Ego Quark
0 21.07.2016 10:35:56

Okusna moč beljakovin

arhiv
Da prazna vreča ne stoji pokonci, so nas opozarjale že naše babice. Brez redne in uravnotežene prehrane hitro opazimo, da nimamo dovolj energije za cel dan in vse aktivnosti. Ego Quark je priročna rešitev za uravnoteženo prehrano ob hitrem tempu življenja. Je tudi idealen poletni obrok, saj je lahek in okusen ter izjemno bogat z beljakovinami.

Vsak dan imamo na urniku mnogo aktivnosti – služba, opravki, skrb za družino, rekreacija … zato je nujno, da si privoščimo tudi dovolj počitka in uravnoteženo prehrano, da si naberemo moči in zagona za nov dan. Marsikdo si »baterije napolni« tudi ob športu, a nato pozabi, da je z energijo po naporu treba ponovno napolniti tudi telo. Ob večjih naporih, za regeneracijo po vadbi, pa tudi med odraščanjem in nosečnostjo še posebej pomembno vlogo odigrajo beljakovine, ki so sicer nujne za naše delovanje nasploh ali z besedami strokovnjaka za zdrav življenjski slog doc. dr. Bojana Knapa, dr. med.: »Beljakovine potrebujemo, da živimo. Predstavljajo življenje, so v vsaki celici, v celem telesu, so hormoni, so praktično sestavni deli živih bitij.« Zato je treba poskrbeti, da jih v telo vnesemo dovolj, »ženske vsak dan okrog 70 g, moški pa okrog 100 g«.

EGO QUARK PACKSHOTS

Se ob tem sprašujete, kaj pojesti za zajtrk ali po vadbi, da bo lahko za želodec, okusno in bogato z beljakovinami? Ego Quark iz Ljubljanskih mlekarn je odlična izbira, saj vsebuje veliko naravnih beljakovin, kar 25 gramov v 250-gramskem lončku, in izredno malo maščob, le 0,1 odstotka. Mlečne beljakovine tudi »manj obremenjujejo presnovo, kar je pomembno predvsem pri kroničnih bolnikih in starejših,« še dodaja dr. Knap. Ego Quark prepriča s prijetno gosto in kremasto strukturo ter s tremi različnimi okusi: naravnim, marelico in jagodo. Gre za povsem novo vrsto mlečnega izdelka pri nas, ki se ga bodo razveselili tudi vsi, ki ne prenašajo laktoze, saj je ne vsebuje.

Več informacij najdete na povezavi Ego Quark.

Galerija

Članki iz rubrike