pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 21.07.2016 13:30:55

Rusi preložili predstavitev svoje olimpijske reprezentance

vszi
Ruski olimpijski komite (ROC) je za nedoločen čas prestavil slovesno predstavitev svoje olimpijske reprezentance za nastop v Riu de Janeiru, ki je bila predvidena v nedeljo, 24. julija v Moskvi.

Novica je sledila objavi sodbe Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport v Lozani (Cas), ki je zavrnilo pritožbo 68 ruskih atletinj in atletov na odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) in Mednarodne atletske zveze (IAAF), ki sta jim zaradi državno podprtega sistematičnega dopinga prepovedala nastope na mednarodnih tekmovanjih in s tem dokončno tudi na olimpijskih igrah v Riu.

V Rusiji so dan prej, v sredo, sicer imenovali olimpijsko reprezentanco, v kateri je 387 športnikov v 30 različnih športih, med njimi je tudi 68 atletov. Na OI v Riu bo prihodnji mesec lahko pod rusko zastavo tekmovala le ena atletinja, skakalka v daljino Darja Klišina, ker ne trenira v Rusiji.



Neodvisna komisija Svetovne protidopinške agencije (Wada), ki jo vodi kanadski odvetnik Richard McLaren, je v ponedeljek objavila svoje poročilo o preiskavi dopinških manipulacij med zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju leta 2014. McLarnova preiskava je potrdila sistematično prikrivanje in koriščenje dopinga, ki so ga podpirale ruske državne ustanove na čelu s športnim ministrstvom ob pomoči varnostnih in tajnih služb, tudi med zadnjima svetovnima prvenstvoma v atletiki in plavanju, ki ju je gostila Rusija.

Kmalu po objavi poročila sta se odzvala tudi prva moža obeh največjih športnih komitejev, Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach ter Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) Philip Craven. Oba sta obsodila rusko ravnanje in napovedala ostre ukrepe. Mok je napovedal, da bo poročilo natančno preučil in odločitev sprejel v tednu dni.

Značke: rio, rusija

Članki iz rubrike