nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ou
ou
0 19.09.2016 09:33:55

Paraolimpijske igre v Riu so se končale

Paraolimpijske igre v Riu so se končale. Na današnji prireditvi na stadionu Maracana so ob koncu največjega dogodka za športnike invalide Brazilci predali paraolimpijsko zastavo naslednjemu prireditelju iger, Tokiu 2020.

Stadion Maracana je bil, tako kot prvi dan iger prizorišče uvodnega dejanja, danes kraj, kjer so se športniki še zadnjič zbrali na 15. paraolimpijskih igrah.


Na slovitem stadionu so v nekajurnem pestrem programu opravili tudi vse formalnosti, ki jih morajo na takšnih prireditvah. Paraolimpijsko zastavo so predali predstavnikom Tokia, ki bo čez štiri leta naslednji gostitelj paraolimpijskih in seveda tudi olimpijskih iger, športnike in gledalce pa je ob koncu nagovoril tudi predsednik krovnega mednarodnega komiteja za šport invalidov (IPC) Philip Craven, ki je uradno zaprl igre.

Mimohoda reprezentanc tokrat ni bilo, športniki so bili zbrani in pomešani na glavnem prizorišču pod odrom. Po vrstnem redu držav udeleženk so na stadion prišli le zastavonoše, v slovenski ekipi pa so čast nosilke zastave zaupali strelki Veselki Pevec, dobitnici zlate medalje.

Članki iz rubrike