nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 19.10.2016 14:28:42

Živjo, nogomet! Igranje na prave Strune

Nikola Miljković
Živjo, to. Živjo, ono. Živjo, vse skupaj. Napovedovalci so na vsakem koraku poudarjali, da je tudi v Koper v fantastičen park Bonifika prišel nogomet. Da, »Živjo, nogomet!« ter z njim vonj po pivu in čevapčičih je znova zaživel po dvotedenskem premoru.

Kot že omenjeno, je bil tretji turnir v seriji petih jesenskih na sporedu ob slovenski Obali. V parku Bonifika, kjer številna igrišča v ograjenem prostoru na zares lep jesenski dan niti za trenutek niso mirovala, se je mudil tudi Aljaž Struna. Slovenski nogometni reprezentant je bil seveda tam samo v vlogi gledalca, obenem pa se je s kolegi malce poigraval tudi na košarkarskem igrišču. Vedeli smo, da se na zelenici znajde še kako dobro, nismo pa poznali njegovih košarkarskih sposobnosti. Ob »zafrkanciji« s kolegi jih je veselo predstavil tudi našemu fotografu, čigar objektiv ga je ujel ob zabijanju. Kot kaže, je bil nasmejani visokorasli Struna še kako razpoložen, tako da so si lahko tekmovalci na tretjem turnirju »Živjo, nogomet!« pošteno oddahnili, ker si ni obul še nogometnih copatov in »prodal kakšen hakl«.

355-10-zivjonogomet4 nm
Nikola Miljković

Iz futsala do 1000 litrov
V ospredju so se tako znašli drugi, ki so začutili možnost, da v svoje roke dobijo 1000 litrov raznoraznih napitkov, ki jih kot prvo nagrado poklanja Pivovarna Union. No, tako so si vsaj predstavljali, dokler je zdaj že vsem znani kombi stal na zelenici ob obeh igriščih, kjer so potekali boji. Ko so ga odpeljali, pa je morda kdo pomislil, da tokrat z nagrado ne bo nič … Strah je bil vendarle odveč, saj je napovedovalec hitro pojasnil, da je Koper pač urejeno mesto, zelenica okoli dveh igrišč pa preveč lepa in zelena, da bi jo poteptal kombi s 1150 litri napitkov v svoji notranjosti. Pijača je tako na nagrajence počakala na bližnjem parkirišču, s čimer se je zelo dobro organiziran turnir tudi končal. A najprej so seveda morali izpeljati športne boje na dveh asfaltiranih igriščih. Spored z rekordnimi 33 ekipami, ki so bile razporejene v 11 skupin, se je moral odvijati zelo hitro, saj sonce v tem letnem času pač ne čaka na nikogar, preden se skrije za obzorjem. Še posebej, ker ob igriščih ni bilo reflektorjev. Prva žoga je s sredine krenila ob 8.30, zadnja pa je v sodnikovih rokah končala nekaj po 18.30, ko se je zmage razveselila ekipa Hoti's Style A. Ti so v finalu premagali Bando del Popo (100 litrov pijače). Tretje mesto so si po streljanju šestmetrovk zagotovili igralci moštva Nova 6 d. o. o., ki so ugnali domačine pod imenom Koprski Harlem. Z zmago so se Hoti's Style A pridružili ekipama Vunder Bar (Ljubljana - Fužine) in RC Team (Domžale - Trzin), ki sta se pred tem uvrstili na zaključni turnir naslednjo pomlad. Pri zmagovalcih je v vratih kraljeval reprezentant slovenske futsal reprezentance in član Dobovca Alen Mordej. S svojimi panterskimi refleksi je tekmece spravljal v obup, v finalu pa je bil poleg edinega strelca in tudi najboljšega posameznika finala Slavena Radiškovića najzaslužnejši, da je naslov prvaka in 1000 litrov pijače romalo v roke ekipe Hoti's Style A. Naslednji turnir bo na sporedu že to soboto, ko bo čas za velenjski turnir, kjer se obeta tudi zvezdniški pridih v podobi Mirnesa Šišića in Suada Filekovića …

Galerija
Značke: futsal, union

Članki iz rubrike