stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

jk
jk
0 09.11.2016 10:00:34

Mojster spektakla se vrača v Slovenijo!

Jean-Michel Jarre prihaja v Stožice 15. novembra
Boter elektronske glasbe v londonski O2 Areni razkril pravo razsežnost svojega novega šova, s katerim bo 15. novembra hipnotiziral Stožice!

Ko je francoski glasbeni velikan Jean-Michel Jarre pred osmimi leti prvič obiskal Slovenijo, je ljubljansko Halo Tivoli navdušil z nastopom, prilagojenim za manjše in bolj intimne prostore. Njegovo drugo gostovanje v naši prestolnici pa bo vse prej kot majhno … 15. novembra bo namreč v Dvorani Stožice uprizoril šov, kakršnemu pri nas še nismo bili priča! Da nikakor ne gre za prazne besede ali neutemeljene superlative, pričajo utrinki iz razprodane londonske O2 Arene. Tam je Jarre dokazal, da mu je s svežim pristopom in do potankosti dodelano produkcijo uspelo nemogoče – energijo in spektakularnost svojih notoričnih makro nastopov na prostem je preslikal v koncertne dvorane. Skozi dvourno popotovanje po njegovem bogatem glasbenem repertoarju bo uročeno občinstvo stopilo nazaj v čas in obiskalo Jarrove kultne klasike. Uživalo bo v novostih iz aktualnih albumov ‘Electronica’ ter se razveselilo celo odlomkov iz prihajajočega albuma Oxygene 3, ki bo izšel 2. decembra in s tem obeležil 40. obletnico izida prelomnega opusa Oxygene. Na glasbenikovo pobudo, naj bo dogodek dosegljiv vsem oboževalcem, sta od danes naprej na spletni strani Eventim.si na voljo tudi dva segmenta po nižjih cenah, za študente pa velja še 10% popust!


The Guardian: »Senzacionalno! Jean-Michel Jarre je mojster stimulacije in spektakla, oboje opravlja z odliko.«

Na glasbenikovo pobudo dva segmenta po nizji ceni in studentski popust
Na glasbenikovo pobudo dva segmenta po nižji ceni in študentski popust

Jean-Michel Jarre velja za enega najvplivnejših glasbenikov moderne dobe, za umetnika, ki je s svojim pristopom oblikoval elektronsko glasbo in utrl pot sedanjim generacijam. S sintetizatorji se je prvič srečal v poznih šestdesetih ter se sčasoma zavihtel med velikane. Do danes je prodal več kot 80 milijonov albumov, postal pa je tudi prvi zahodnjak, ki je zaigral na Kitajskem.


Jarrovi osupljivi in razvpiti šovi na prostem so avdiovizualne poslastice, v katerih se preliva vznemirljiva mešanica luči, laserjev, pirotehnike ter najnovejše tehnologije. S tovrstnimi nastopi po vsem svetu se je zapisal tako v zgodovino glasbe kot tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Na lestvici koncertov z največjim številom poslušalcev drži štiri rekorde, med vrhunce pa sodita nastop v Parizu iz leta 1990, ko je navdušil 2,5-milijonsko publiko, ter spektakel v Moskvi, kjer je sedem let kasneje presegel lasten rekord in ob 850. obletnici mesta nastopil pred 3,5-milijonsko množico.


V Sloveniji smo botra elektronske glasbe gostili leta 2008, ko je pripravil serijo nastopov za manjše prostore, s katero je obeležil 32-letnico izida brezčasne mojstrovine - albuma Oxygene. Takrat je ljubljansko Halo Tivoli napolnil s kar 50 analognimi sintetizatorji, s katerimi je pričaral edinstveno koncertno izkušnjo.


Njegova aktualna turneja ‘Electronica Tour’ se osredotoča na energijo makro koncertov, ki jo preslikava v koncertne dvorane po vsej Evropi. V sklopu turneje bo Jean-Michel obiskal preko 40 prizorišč, med njimi tudi ljubljansko dvorano Stožice. Tam bo predstavil svoja najnovejša albuma: kritiško priznani "Electronica 1: The Time Machine" ter sveži "Electronica 2: The Heart of Noise", ki je izšel 6. maja. Poleg uživanja v novostih pa se obiskovalci lahko nadejajo tudi nostalgičnega popotovanja po Jarrovem nadvse bogatem glasbenem repertoarju. V Londonu je Jarre razkril še eno presenečenje, občinstvo bo razveselil tudi z odlomki iz prihajajočega albuma Oxygene 3, ki bo izšel 2. decembra in s tem obeležil 40. obletnico izida prelomnega albuma Oxygene.


VSTOPNICE ZA GLASBENI SPEKTAKEL SO NA VOLJO NA EVENTIM.SI!


V prodaji sta tudi dva segmenta po nižjih cenah, obenem pa velja še ugodnost za študente: 10% popust pri nakupu vstopnic.

Značke: glasba, koncert

Članki iz rubrike