zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 26.02.2015 19:35:36

Hope Solo: Bila sem neumna

Najbolj znana nogometna vratarka na svetu Hope Solo velja za "enfant terrible" ameriškega ženskega nogometa. Ta teden je po dolgem času v intervjuju odkrito spregovorila o vseh svojih napakah.

Nazadnje je bila Hope zaradi ene od njih kaznovana s tridesetdnevno prepovedjo igranja za ameriško izbrano vrsto, katere članica je že vrsto let.

Triintridesetletno temnolasko so suspendirali po tem, ko je bila sovoznica v kombiju ameriške reprezentance, za katerega volan je januarja sedel njen mož, nekdanji igralec v ligi ameriškega nogometa NFL, Jerramy Stevens. Težave so je pojavile, ko so Stevensa zaustavili možje v modrem in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bil tudi aretiran.

858-37-solo re
Reuters

Zdaj je Hope spet članica reprezentance, ki jo letos poleti čaka nastop na svetovnem prvenstvu za ženske. "Očitno je, da v tistem trenutku nisem trezno razmišljala. Šlo je za grozovito odločitev. Mislim, da takrat nisem bila v stanju, v katerem bi se lahko odločala bolj pametno," je v intervjuju za televizijo ABC priznala Hope: "Vem, da to ni opravičilo, bila sem neumna. Morala bi sesti v taksi."

Ker Hope o zgoraj omenjenem dogajanju ni obvestila predstavnikov ameriške nogometne zveze, ki so za vse izvedeli šele prek medijev, so jo kaznovali s 30-dnevno prepovedjo igranja. V tem času je sijajna vratarka tako izpustila prijateljski srečanji z Anglijo in Francijo.

Ta neprijeten dogodek je bil samo eden v nizu. Teden prej sta namreč Hopina polsestra in nečak proti njej vložila obtožbo zaradi nasilja, zaradi katere je vratarki grozila zaporna kazen. A ko so nogometašičini odvetniki hoteli opraviti pogovor z njima, sta to odklonila in obtožbo umaknila.

858-37-solo 1 re
Reuters

Ta primer nasilja pa ni bil prvi, v katerem se je znašlo njeno ime. Na večer svoje poroke leta 2012 se je sprla s svojim novopečenim možem, a obtožb proti njemu ni vložila.
Zaradi vseh teh prigod je nogometna zveza zahtevala, da Hope poišče dodatno pomoč, to je pomoč psihologa.

"Bila sem polna jeze. Zdaj sem se s tem prvič soočila, prvič o tem z nekom govorim, prvič govorim o svojih čustvih in tegobah. V zadnjem letu sem prestala mnogo travmatičnih dogodkov in to, da se zdaj o njih z nekom pogovarjam, je zelo koristno. Lahko jokam, poskušam se razumeti. Vse to je zelo zdravo. Soočam se s svojimi strahovi, občutki, ne potlačujem jih," je prvič o svojih težavah v javnosti spregovorila ena najbolj znanih športnic na svetu.

Solo je v intervjuju javnost prosila za sočutje. "Želim si, da bi ljudje dojeli, da sem samo človek, ki dela napake, upam, da mi jih lahko odpustijo. Hočem biti najboljša športnica, boljša oseba in vem, da imam še veliko prostora za napredek."

Članki iz rubrike