zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

gv
gv
0 02.03.2015 19:44:33

Forbes: Jordan med milijarderji

Mnogi vrhunski športniki so se morali po koncu kariere soočati s finančnimi težavami, kar pa ne velja za nekdanjega slovitega košarkarja Michaela Jordana.

Znesek na njegovem bančnem računu raste kot gobe po dežju, na najnovejši lestvici najbogatejših ljudi, ki jo vsako leto sestavi Forbes, pa je pristal na 1741. mestu, kar pomeni, da ima pod palcem vsaj milijardo dolarjev.

861-54-jordan
Arhiv Svet24
Jordan si je del bogatstva nabral na račun Nikeja, s katerim sodeluje že vrsto let. Njegova linija športne obutve in oblačil Jordan je po svetu zelo priljubljena. Prihodki na račun omenjenih artiklov so v letu 2013 znašali več kot dve milijardi dolarjev, delež tega pa je seveda pripadel tudi nekdanjemu košarkarju Chicago Bullsov in Washington Wizardsov.

Toda njegovo premoženje je naraslo predvsem po zaslugi lastništva NBA moštva Charlotte Hornets. Večinski lastnik je postal leta 2010, kmalu po njegovem prevzemu je vrednost moštva močno narasla, še večji skok pa so vsa moštva v ligi zabeležila po megalomanskem prevzemu Steva Ballmerja, ki je lani za Los Angeles Clippers odštel dve milijardi, in s tem med milijarderje izstrelil tudi "njegovo zračnost".

Članki iz rubrike