sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

tp
tp
0 25.03.2015 11:14:29

Nogometaši so se v zadnjem trenutku izognili letalski tragediji

vszi
Po svetu še vedno odmeva nesreča letala, ki je strmoglavilo v francoskih Alpah na poti iz Barcelone v Düsseldorf, srečo v tragični nesreči pa je imela švedska amaterska nogometna ekipa.

Nogometaši in vodstvo ekipe bi morali namreč iz katalonske prestolnice leteti z zloglasnim letalom, toda tik pred zdajci so ugotovili, da bi bil postanek v Düsseldorfu za njih predolg. Zato so se raje razdelili v tri skupine in s tremi drugimi letali ubrali drugačno pot domov.

Med postankom v Zürichu oziroma Münchnu so člani ekipe iz tretje švedske lige ugotovili, da je letalo, na katerega so se želeli najprej vkrcati, strmoglavilo v Franciji, življenje pa je izgubilo vseh 150 potnikov in članov posadke.

"Najprej smo poklicali vse svoje sorodnike in jim povedali, da smo v redu. Vsi so bili izjemno zaskrbljeni. Nato pa smo bili zgolj šokirani," je povedal vratar ekipe Dalkurd FF Frank Pettersson in dodal: "Ne moremo si niti predstavljati, kaj v tem trenutku preživljajo družinski člani in prijatelji preminulih. V tem trenutku lahko storimo le to, da molimo za svojce preminulih."   

dalkurd4
vszi



Vratar je trenutek, ko so igralci varno pristali na letališčih in ko so prižgali svoje mobilne telefone, kot najbolj kaotičen. "Ko smo pristali, smo takoj vedeli, da se je zgodilo nekaj strašnega. Imel sem 200 zgrešenih telefonskih klicev. Nato sem postal zaskrbljen za ostale, ker smo pristali s 30 do štirideset minut razlike. Slišali smo, da gre za letalo, ki je bilo namenjeno v Düsseldorf, toda seveda so se lahko zmotili. Klicala nas je tudi druga skupina, ki je pristala v Zürichu, nato pa smo vsi obvestili svojce in prijatelje ter na družabnih omrežjih objavili, da je z nami vse v redu," je še dodal Petterson.

"Mi bi morali biti na tem letalu. Ko smo prispeli na letališče, so štiri letala ob istem času letela proti severu čez francoske Alpe. Štiri letala, mi pa smo imeli igralce na treh. Lahko rečem, da smo imeli izjemno srečo," je bil vidno pretresen tudi športni direktor Adil Kiziz, ki je bil s svojimi varovanci na teden dni trajajočih pripravah v Barceloni.

Članki iz rubrike