franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 28.11.2015 12:24:04

Po 11 letih se je zbudil iz kome in ugotovil, da je njegov teniški idol še vedno vrhunski

Ne moremo si predstavljati, kakšen šok je doživel velik navijač Rogerja Federerja.

Da se po 11 letih zbudiš iz kome, je pravi mali čudež. A to za čuda skoraj ni bilo najbolj pomembno za velikega ljubitelja Rogerja Federerja, ki je v bolniški postelji spoznal, da je njegov veliki idol tudi po toliko letih še vedno v svetovnem vrhu tenisa.  

Leta 2004 je 23-letni Švicar sklenil sijajno sezono, v kateri je osvojil kar tri grand slame in leto končal na vrhu lestvice ATP.
Decembra tega leta je bil Španec, 18-letni Jesus Aparicio, ki je tisti dan ravno praznoval rojstni dan, vpleten v hudo prometno nesrečo. Zaradi te je padel v komo, iz katere se je po kar 11 letih zbudil konec avgusta letos. 

Jesus je potreboval veliko terapij, da je znova spregovoril in ko je, je hotel vedeti, kako je njegova družina, kako so prijatelji, kaj se dogaja po svetu in kaj zdaj dela Roger Federer. 

"V mislih se mi je kar naenkrat pojavil in pač sem vprašal po Rogerju," je pojasnil Aparicio: "Mislil sem, da je že v pokoju. Ko sem izvedel, da pri 34. letih še vedno igra in da je drugi najboljši igralec na svetu, sem mislil, da me hecajo. Enostavno nisem mogel verjeti. Ko so mi povedali, da je 17-krat zmagal na turnirju za grand slam, sem se prijel za obraz. Nisem mogel verjeti. Vedel sem, da je Federer zelo dober, a nikoli si ne bi mislil, da bo zmagal na toliko turnirjih."

Pred nesrečo je Aparicio celo nabiral prihranke, da bi se odpravil v Wimbledon in tam spremljal svojega heroja. Še vedno upa, da se mu bodo te sanje uresničile. "Hočem ga videti preden sem upokoji, mogoče celo osvoji 18. grand slam. S tem bi se mi uresničile življenjske sanje," je še razkril Jesus.

Značke: federer, tenis

Članki iz rubrike