902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA/nu
STA/nu
0 21.10.2014 23:38:20

Slovenija mora biti ponosna

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so v 3. krogu lige prvakov na gostovanju pri Chelseaju izgubili z 0:6.

Po porazu je bilo vzdušje v vijoličastem taboru seveda precej turobno. "Preprosto, igrali smo proti kandidatu za osvojitev naslova lige prvakov. Igrali proti najtežjemu nasprotniku nasploh. Videli smo, kaj pomeni kakovost, Chelsea je bil danes preprosto predober. Delali smo tudi napake, ki so so sestavni del igre, če jih ne bi bilo, bi bil izid drugačen. Imeli smo priložnost za zadetek, a Chelsea je pokazal svojo kakovost," je povedal trener slovenskega državnega prvaka Ante Šimundža

simundza_5264
Grega Wernig

O kakovosti tekmeca je razpredal tudi kapetan štajerskega ponosa Marcos Tavares: "Vsi vemo, da je Chelsea favorit, da je najboljša ekipa naše skupine. Zelo težko je igrati proti Londončanom. V prvem polčasu smo na začetku dobro igrali, v nadaljevanju bi lahko bilo boljše. V drugem delu smo imeli tudi enajstmetrovko, a nismo zadeli. S takšnim bremenom v glavah je potem težko razmišljati naprej. Zdaj se moramo osredotočiti na domače prvenstvo. Nam napadalcem je bilo danes težko prebijati obrambo Chelseaja, v kateri so zelo izkušeni fantje, ki igrajo na najvišji ravni. Delamo na tem, da bomo na drugi tekmi doma zaigrali bolje in pokazali več."

tavares_5257
Grega Wernig

Povsem drugačno vzdušje je vladalo v domačem taboru. Trener Jose Mourinho pa je kljub izdatni zmagi ostal miren. "Vedel sem, da bomo morali igrati zelo resno, da moramo zmagati. Nismo zmagali proti Schalkeju, zato Mariboru danes nismo dovolili igrati udobno, temveč smo zaigrali resno od vsega začetka. Mariboru se najverjetneje pozna, da slovenska liga, kjer igra, ni na takšni ravni, in to, da igra v ligi prvakov, tako kot igra, za to mu lahko le čestitam. Danes sem moral igrati z najboljšo ekipo na najvišji ravni. Zdaj imamo sedem točk in smo v dobrem položaju."

mourinho_5268
Grega Wernig

"Čestitam Mariboru za današnjo igro, da je pogumno prišel na naš stadion in poskusil z borbeno igro. Pričakovali smo, da bomo dominirali vso tekmo, dobro smo napadali, prav tako sodelovali v obrambi in izkoristili svoje priložnosti. Maribor je v nekaj poskusih pokazal, da igra dober nogomet, predvsem v uvodnih desetih minutah, Slovenija mora biti ponosna na to mlado ekipo, ki se je danes proslavila v Londonu," pa je trenerja dopolnil srbski reprezentant Nemanja Matić.

Galerija

Članki iz rubrike