oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 25.11.2014 16:47:24

Postava Maribora? Vsaka ima logiko!

Drago Wernig - TAKA
Kakšna bo začetna enajsterica Maribora, ostaja zabito v tančico skrivnosti.

Čeprav je do začetka tekme ostalo le še nekaj ur, informacije o tem, kakšna naj bi bila drevi začetna enajsterica slovenskih prvakov, še niso pricurljale iz lizbonske vijoličaste baze. »Nimam dilem,« je bil na ponedeljkovi tiskovni konferenci odločen Ante Šimundža, a kaj več ni želel razkriti. Niti po naključju, tako da nam ostanejo le ugibanja.

Kar zadeva mesto vratarja, seveda ni dvoma, mrežo bo branil Jasmin Handanović. Na desni strani obrambe je „zabetoniran“ Petar Stojanović, položaja osrednjih branilcev bosta zasedla Aleksander Rajčević in bržčas Arghus, ki si je na zadnjih preizkušnjah izboril prednost pred Markom Šulerjem, ob levi stranski črti pa bi utegnil zaigrati Aleš Mejač. V prvi vrsti zaradi lažje poškodbe Mitje Vilerja, a tudi zaradi portugalske hitrosti v napadu po tej strani.

Na sredini igrišča sta zanesljiva Željko Filipović in Aleš Mertelj, najbrž tudi Sintayehu Sallalich, ostaja pa vprašanje, kdo bo četrti člen? Agim Ibraimi skoraj gotovo ne, toda ne zato, ker bi znova zaigral v napadu. Kot smo že poročali, po bolezni še ni povsem pri močeh, zato naj bi bil adut s klopi. Kandidata sta dva. Če se je Ante Šimundža odločil, da bo ekipa skušala imeti kakovostno posest žoge, bo od prve minute zaigral Dare Vršič, če bo prednostna dinamika, je v prednosti Damjan Bohar.

Eno mesto v napadu je seveda rezervirano za Marcosa Tavaresa, za drugo kandidirata Luka Zahović in Jean-Philippe Mendy. Francoz prihaja k sebi, med strelce se je vpisal na zadnjih treh preizkušnjah, na katerih je obetavni napadalec zaradi kazni počival in kot na dlani je, da je znova lačen igranja, poleg tega bo v svoji drugi domovini še posebej motiviran.

Zadnja bo seveda trenerjeva, začetnih enajst bomo izvedeli uro pred začetkom tekme, toda dejstvo je, da bo vsaka različica imela svojo logiko. Vsak zakaj bo imel svoj zato ...

Članki iz rubrike