bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 26.11.2014 10:51:26

Zlatko Zahović: Tak Sporting lahko premaga Real

Drago Wernig - TAKA
Maribor se je s tretjega gostovanja v ligi prvakov vrnil praznih rok.

Sporting je bil boljši tekmec in zasluženo slavil s 3:1. "Še vedno smo v igri za ligo Europa, kar je fantastično. Za ta poraz je samo en krivec, to je veličina kluba in igralcev Sportinga," je po lizbonski preizkušnji razmišljal Zlatko Zahović, ki pa zaradi poraza ni bil razočaran. "Eno je želja, drugo je 90 minut. Če mi želimo zmagati tako tekmo, se nam mora poklopiti vse. Nasproti nam je stal fantastičen nasprotnik in kadar je tako, Maribor nima in nikoli ne bo imel možnosti. Kadar Sporting igra tako kot je igral proti nam, lahko premaga tudi Real Madrid, kaj šele Maribor," 


Športni direktor vijoličastih se je že ozrl proti zadnji tekmi v skupinskem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja, v kateri bo 10. decembra v Ljudskem vrtu gostoval Schalke. "Naš cilj je tekmovanje končati z veliko tekmo. Že pred začetkom sem dejal, da je Sporting veliko, veliko boljša ekipa od Schalkeja, čeprav se 99 odstotkov Slovencev z mano ni strinjalo, ker so Nemci pri nas malo bolj priljubljeni. Sporting ni naš svet, Schalke je pa nekaj drugega, njemu smo lahko konkurenčni. Ligo prvakov želimo končati z zmago, če je ne bo, bomo šli z dvignjeno glavo iz nje," je pristavil Zahović, ki ni bil presenečen nad visoko zmago Chelseaja v Gelsenkirchnu (5:0). "Ko Chelsea pokaže zobe, je ena najboljših ekip na svetu, medtem ko je Schalke tretja najboljša ekipa v naši skupini."

Pred tekmo je trener Ante Šimundža opozarjal, da bo treba zdržati uvodnih dvajset minut, ko naj bi domači pritisnili proti mariborskim vratom. In to se je tudi zgodilo. Na žalost je slovenski prvak v tem obdobju prejel prvi zadetek. "Zgodnji zadetek je dodatno zakompliciral stvari. Želeli smo imeti nekaj od igre, ampak nam to ni bilo dovoljeno. Nismo bili dovolj gibljivi in nismo zadržali žoge dovolj dolgo, da bi lahko bili nevarni. Ob koncu prvega polčasa smo odgovorili z zadetkom. Po tem so se domačini nekoliko povlekli nazaj in takrat smo imeli več od igre, vendar smo ob nepravem trenutku prejeli tretji zadetek, ki je odločil srečanje. Če na taki ravni ne izkoristiš priložnosti in narediš majhno napako, te tekmec kaznuje. Sporting je to izkoristil in tekmo rutinirano pripeljal do konca. Bili smo v igri za izenačenje, a se nam žal ni izšlo, da bi osvojili kakšno točko," je povedal Aleš Mertelj, ki pa optimistično pričakuje dvoboj s Schalkejem.

GW1_8459
Grega Wernig

"Želeli smo si, da bi bili v igri za napredovanje do zadnjega kroga in to se nam je uresničilo. Verjamem, da bomo tudi po dvoboju s Schalkejem veseli in bomo šli v ligo Europa, pričakujem zanimivo tekmo in zmago Maribora," je zakjučil borbeni Gorenjec. "Doma smo pokazali, da imamo vedno neko dodatno energijo. Ta tekma nam veliko prinaša, želimo si zmagati, še posebej zaradi tega, ker igramo pred svojimi navijači. Radi bi zaključili ta del sezone kot se spodobi in razveselili poln Ljudski vrt," je soigralca dopolnil Aleksander Rajčević.

Članki iz rubrike