oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

liz
liz
0 18.03.2015 08:27:34

Jan Oblak: Nisem junak (video)

Reuters
Atletico se je sinoči po streljanju enajstmetrovk uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

Eden izmed junakov dvoboja na stadionu Vicente Calderon je bil Jan Oblak, ki je ubranil strel z bele točke (Hakan Calhanoglu), tekmece pa je tako "prestrašil", da so še dvakrat streljali mimo.


Škofjeločan je v igro vstopil v 22. minuti, ko je zamenjal poškodvanega Miguela Angela Moyaja. Nad njegovo predstavo pa je bil navdušen tudi trener madridskega kluba Diego Simeone.

O ENAJSTMETROVKAH

"Vedno čakam, kolikor se le da, in tokrat je šlo zelo dobro. Prej nisem gledal posnetkov, nisem vedel, kam bodo streljali in kako. Zato sem se odločil čakati."

JAN OBLAK

"Nogomet je lep. Nikoli ne smeš prenehati delati, saj se ti lahko zgodi, da dobiš priložnost na najpomembnejši tekmi, tako kot jo je dobil Oblak. Zadovoljen sem nad odzivom ekipe. Precej igralcev je manjkalo: Godin, Tiago, Saul. Fantje pa so proti tekmecu, ki je igral z večjo intenziteto od večine ekip, dali vse od sebe. Po zadetku smo iskali še drugega, ki bi nam prinesel napredovanje, a smo vedeli, da bi bilo zelo težko, če bi kakšnega dobili," je po zmagi povedal argentinski strokovnjak, in nadaljeval: "Moyajeva poškodba nas je prikrajšala za menjavo v zelo dolgi tekmi. Upamo, da bo čim prej okreval."

Poleg Moyaja se je poškodval še Mario Mandžukić, ki je moral prav tako predčasno zapustiti igrišče. To pomeni, da se seznam poškodovanih igralcev pri Atleticu daljša. "Mandžukić je ponosen, če smo ga morali zamenjati, pomeni, da mu je bilo res težko. Videl sem, kako se je mučil, a mi je dejal, da bo še igral. In resnično je odigral zelo dobro. Omeniti moram navijače, bili so izjemni. Smo med osmerico najboljših ekip v Evropi, zaradi česar imam kar kurjo polt. Navijači se verjetno sploh ne zavedajo, kakšno moč dajejo fantom na igrišču. Na žreb ne moremo vplivati. Vsi nasprotniki so izjemni, moramo ostati skromni in počakati, kaj nam bo namenil ples kroglic."

Tudi slovenski reprezentančni vratar je po dvoboju ostal skromen. "Nisem junak, vsi na tem stadionu, vsi mi smo junaki. Zaslužili smo si napredovanje," je povedal nekdanji član Olimpije in Benfice. "Moya je imel smolo, upam, da bo z njim kmalu vse v redu. Ko sem ob prihodu na igrišče začutil vzdušje na stadionu, sem bil že ogret. Nikakor mi ni bilo težko igrati. Vesel sem."

Članki iz rubrike