902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

jz
jz
0 21.04.2015 10:22:36

BARCELONA - PSG: Samo še gola formalnost

Reuters
Parižani so po porazu na prvi tekmi, ko so doma klonili z 1:3, praktično v izgubljenem položaju in brez možnosti za polfinale. Toda v športu in nogometu se nikoli ne ve.


Obe ekipi bosta glede na prvo tekmo okrepljeni, saj se bo v katalonsko vrsto vrnil Daniel Alves, Parižani pa bodo lahko računali na Marca Verattija in seveda na Zlatana Ibrahimovića. Predvsem slednji je tisti, ki še dopušča 0,2 odstotka upanja za Francoze, toda tudi Ibra sam seveda ne more storiti čudeža.

Zagotovo bo vnesel moč in predrznost v napad PSG-ja, saj bo ob Cavaniju in Pastoreju sejal zmedo v obrambnih vrstah Barcelone. Toda kljub temu tudi Zlatan ne more prinesti toliko prednosti Parižanom, da bi izničili prednost s prve tekme, poleg tega pa morajo zaustaviti še izjemno napadalno trojico s Camp Noua – Messi, Neymar, Suarez.

902-19-lipr
Vprašanja, kdo bo iz tega para napredoval v polfinale, sploh ne bi smelo biti; še več; ne bi smelo biti niti vprašanja, kdo bo slavil na današnji tekmi. Barcelona je veliko kvalitetnejša ekipa od PSG-ja, poleg tega pa je v zelo dobri in predvsem stalni formi. Na zadnjih 12 tekmah Katalonci niso okusili grenkobe poraza (deset zmag), celo več, na zadnjih 36 tekmah samo štirikrat niso slavili. V zadnjem času se je prebudil predvsem Luis Suarez, ki je končno upravičil poletni nakup – na zadnjih sedmih tekmah je dosegel šest golov (19 na 34 tekmah v dresu Barcelone), Lionel Messi pa je proti Valencii dosegel že 400. zadetek v dresu katalonskega velikana. 


Parižani so skoraj vse možnosti zapravili že na prvi tekmi, zato gredo v boj z Barcelono bolj kot ne popolnoma neobremenjeni. Po razočaranju pred tednom nihče od njih ne pričakuje napredovanja, zato lahko samo presenetijo – sami sebe in svoje navijače. Veliko, skoraj vse, bo odvisno od Ibrahimovića, ki bi moral že s svojo prisotnostjo na zelenici narediti veliko prostora za Pastoreja in Cavanija.

Bolj kot igra v napadu francoskega stratega Laurenta Blanca lahko skrbi igra v obrambi, ki jo je na prvi tekmi smešil Suarez. Morda bi bilo celo boljše, da David Luiz ne bi popolnoma okreval in bi moral tekmo izpustiti, saj vemo, kaj se je zgodilo v Parizu.

Kako pogumen bo Blanc, ki se je izkazal z odlično taktiko na povratni tekmi osmine finala proti Chelseaju? Ali lahko Blancova četa doseže dva gola in nobenega ne prejme? Dva gola lahko doseže, skoraj nemogoče pa je, da sanjski napad Kataloncev ne bi dosegel nobenega zadetka ob "redkih nogah" pariških branilcev. Zaključek je torej povsem jasen.

Članki iz rubrike