franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 14.07.2015 22:21:14

Maribor v Azijo z minimalno prednostjo

Slovenski prvak je v Ljudskem vrtu z 1:0 premagal kazahstanskega in bo na povratno tekmo prihodnjo sredo v Astani začel z naskokom. Ni navdušil, a je lahko zadovoljen.

Tekma v Ljudskem vrtu se še ni dobro začela, že se je zdelo, da je bilo pričakovanje dvoboja z Astano ena od tistih zgodb o strahu, ki je znotraj votel in tako naprej. Po hitrem uvodnem otipavanju je namreč Maribor ob prvi prekinitvi prvič zatresel, hkrati pa tudi že povedel z 1:0. V kazenskem prostoru je bil dobro postavljen Marko Šuler, še bolje je meril z glavo in mariborska zgodba z oznako 2015/16 je dobila idealen zagon.

Stadion je bil takoj na nogah, vzdušje odlično, toda vse skupaj vendarle ni bilo napoved nasprotovanja napovedim o zelo težkem delu vijoličastih. Gostje se namreč niso zmedli, dobro so se postavili in preostanek prvega polčasa odigrali kot najmanj enakovredna ekipa. Pokazali so se kot dobro organizirani, kakovostni in nevarni, pri čemer je bilo jasno, da bo za napredovanje v naslednji krog treba preliti še kar nekaj znoja.

maribor astana gw
Grega Wernig

Ne moremo trditi, da je kazahstanski prvak resneje ogrožal domača vrata, toda nekaj njegovih akcij je bilo obetavnih in navijačem na tribunah ob njih nikakor ni moglo biti vseeno. Sploh ker se je zdelo, da so pogostejše in da jih je več kot na drugi strani. Vodstvo je ostalo, toda prav tako je ostal občutek, da bo za varnejšo prednost treba storiti več in da bi ob podobnem nadaljevanju celo minimalna utegnila priti pod vprašaj.

Vse do 88. minute se ni zgodilo ne eno ne drugo. Maribor ni storil več, Astana pa minimalne prednosti serijskega slovenskega prvaka ni ogrozila. Nato pa se je v eni sami minuti pred relativno mirnim zaključkom zgodilo vse. Vijoličasti bi v njej lahko prišli do varne prednosti 2:0 in naredili velik korak proti napredovanju. Lahko pa bi tudi ostali brez vodstva in se s tem glede na pravilo zadetka v gosteh celo znašli v zaostanku.

Priložnost na strani domačih je imel Marcos Tavares, ki se je dobro obrnil v kazenskem prostoru, a meril nekoliko previsoko. V naslednjem napadu pa je dobro meril Junior Kabananga, a je bil Jasmin Handanović dovolj pozoren. Vsaka od ekip lahko zapravljeno priložnost obžaluje, je hkrati zadovoljna, da se ni razpletlo slabše, končno odločitev pa bo seveda dala povratna tekma.

Maribor - Astana 1:0 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt. 10.458 gledalcev. Glavni sodnik: Carlos Del Cerro Grande (Španija) 6.
Strelec: 1:0 Šuler (5).
MARIBOR: Handanović 6, Stojanović 6, Rajčević 7, Šuler 7,5, Viler 6,5, Mertelj 6, Kabha 6,5 (od 66. Filipović 6,5), Ibraimi 6,5, Tavares 6,5, Vršič 6,5 (od 66. Bohar 6), Volaš 6 (od 74. Zahović -). Trener: Ante Šimundža 6.5.
ASTANA: Loginovski 6,5, Ilić 6, Aničić 6, Postnikov 6, Šomko 6, Dzoičijev 6 (od 90. Kethevoama -), Canas 6,5, Maksimović 6, Twumasi 6.5, Žukov 6,5 (od 82. Dedečko -), Nuserbajev 6 (od 72. Kabananga 6,5). Trener: Stanimir Stoilov 6.
Rumeni kartoni (3-2): Kabha (29), Stojanović (82), Zahović (85); Ilić (9), Žukov (78).
Rdeči kartoni: -
Ocena igre: 6,5.
Igralec tekme: Marko Šuler (Maribor).

Članki iz rubrike