oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

gv
gv
0 26.10.2014 00:57:05

Enrique: Obstajajo tudi boljše ekipe od nas

Reuters
Madridski Real je po skromnem startu v novo sezono z zmago nad Barcelono dobil nekaj dodatne samozavesti, na drugi strani se Katalonci zavedajo svojih pomanjkljivosti.

Zmage na 229. el clasicu se je najbolj razveslil trener Reala Carlo Ancelotti, ki je pohvalil svojo ekipo: "To je ekipa, kakršno sem si želel. Poskušamo nadaljevati, kjer smo končali lansko leto in hkrati vse skupaj še nadgraditi. In zaenkrat nam gre dobro," je bil zadovoljen 55-letni strokovnjak in nadaljeval: "Zadovoljen sem z mojimi igralci in hkrati ponosen. Igrajo zelo odgovorno in imajo takšen pristop, kakršnemu v moji trenerski karieri nisem bil pogosto priča."

Seveda je bil njegov kolega na nasprotni strani precej slabše volje. Varovanci Luisa Enriqueja so izgubili enega najprestižnejših obračunov, posledično so izgubili skoraj vso prednost na prvenstveni lestvici, še posebej pa je bil razočaran zaradi slabe predstave v drugem polčasu. "Porazi te ne naredijo močnejšega. Očitno obstajajo tudi boljše ekipe od nas in moramo popraviti svoje napake. Začeli smo dobro, po prvem zadetku smo imeli nekaj lepih priložnosti in lahko bi povedli z 2:0, ampak nismo. V drugem polčasu pa smo se le mučili in Real je zasluženo zmagal," je dejal španski strateg na klopi Kataloncev.

Kot je še pojasnil, je razloge za padec v igri videl v tem, da so si njegovi varovanci pripravili premalo priložnosti za zadetek, poleg tega je zatajila zadnja vrsta.

enrique ancelotti
Reuters
ŽIVIJO OD PROTINAPADOV
Vse prej kot zadovoljni so bili tudi igralci Barcelone. Med njimi je bil tudi vezist Xavi, ki je objokoval predvsem zapravljene priložnosti: "Ko na Bernabeu zapraviš takšne priložnosti, se ti to na koncu vse vrne. Vsaka ekipa je imela svoj polčas, mi smo bili boljši v prvem, oni pa v drugem. Živijo od protinapadov in mi jih nismo uspeli zaustaviti. Toda mi verjamemo v svojo igro in v to kar počnemo," je pojasnil Xavi.

"Čeprav smo zaostajali z 1:0, smo vedeli kaj počnemo. Odlični smo bili v obrambi, zvezni vrsti in v napadu. Poleg tega smo znali zadržati žogo v naši posesti in s tem smo jim naredili kar nekaj škode. Niso edini, ki znajo igrati," pa je dogajanje na igrišču komentiral Sergio Ramos.

Članki iz rubrike