benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 05.11.2014 23:22:22

Šimundža: Dokazali, da smo enakovredni vsem

Drago Wernig - TAKA
Liga prvakov je tekmovanje, ki nogometašem manjših klubov, kakršen je Maribor, ponuja enkratno, morda celo edinstveno priložnost za to, da na velikem, največjem odru pokažejo, kaj dejansko znajo.

Vijoličasti si pred štirinajstimi dnevi roko na srce niso naredili ravno najboljše reklame; kako bi si jo, ko so prejeli pol ducata golov. Včeraj je bilo drugače. Povsem drugače.

Drži, Chelseaja tudi v drugo niso premagali. Ampak je kdo sploh upal pomisliti, da ga bodo? Po 0:6 v Londonu? Dajte, no ... Ne, Maribor ni premagal Chelseaja, je pa zvezdniško zasedbo Joseja Mourinha namučil kot že dolgo nihče. Vijoličasti bojevniki so bili kot krvoločne zveri, fanatično so se borili in v svet poslali novo izjemno reklamo za slovenski nogomet.

Navijačem so se oddolžili za potop na otoku, čeprav ti opravičila sploh niso zahtevali. So ga bili pa toliko bolj veseli. Eksplozija navdušenja, ko je Daniele Orsato zapiskal konec izjemno zanimive tekme, je bila neverjetna. Tudi najbolj nepristranski opazovalci niso mogli ostati ravnodušni. To je bila res izjemna izvedba slovenskih prvakov. Za tretji remi, za še dodatnih 500 tisoč evrov. In za podaljšanje upanja za napredovanje med šestnajst najboljših.

Ko je stopil pred še kako zapolnjeno sobo za novinarsko konferenco, trener domače zasedbe Ante Šimundža na prvi pogled ni deloval srečen, ker je Maribor vzel veliko točko še večjemu Chelseaju, a z besedami zadovoljstva vseeno ni mogel skriti.


"To je bila izjemna tekma, ni kaj. Fantastičen spektakel v Mariboru, za katerega sta zaslužni obe ekipi. Mi smo postregli z odlično predstava, dokazali smo, da smo lahko enakovredni vsem v skupinskem delu lige prvakov, rezultat pa je, tako menim, kar realen," je črto pod tekmo potegnil Šimundža, ki se vprašanju o zgrešenih priložnostih po vodstvu z 1:0 jasno ni mogel izogniti.

Nekateri bodo še dolgo obžalovali, ker je Luka Zahović zgrešil prazen gol z nekaj metrov, ker Marcos Tavares ni bil bolj natančen. Pa Šimundža? "Ne obžalujem. Iz preprostega razloga: Chelsea je zgrešil enajstmetrovko, tega ne smemo pozabiti. Res je, da bi tekma šla v drugo smer, če bi povišali na 2:0, da bi bilo po takem vodstvu drugače, ampak tako pač je v nogometu. Ponavljam, remi je pravičen, tudi glede na to, koliko priložnosti smo si priigrali mi in koliko oni. Moram biti pošten in priznati, da bi lahko tudi izgubili," je dodal šef mariborskega strokovnega štaba.

Mariborski navijači so v Ljudskem vrtu pripravili peklensko vzdušje, njihovo navijanje je skozi vseh devetdeset minut nosilo njihove ljubljence: "Mislim, da so navijači Maribora najboljši navijači na svetu. Vedno nam dajo to, kar potrebujemo. V določenih trenutkih nas kritizirajo, v pravih hvalijo. Oni so zares naš dvanajsti igralec. In to so dokazali tudi tokrat, v najbolj ključnih trenutkih so nam dali podporo in energijo, ki smo jo več kot potrebovali."

Šimundža je razložil tudi, kje vidi razliko med današnjo tekmo in obračunom na Stamford Bridgeu: "Vidim jo v tem, da je Chelsea v Londonu praktično iz vsake situacije zadel, da mu je šlo vse kot po maslu. Tekma se je odvijala v smeri, da je njim uspevalo vse, nam pa nič. Do prvega zadetka v Londonu smo bili na trenutke celo boljši, tam je Chelsea pokazal svojo moč. Vedeli smo, da se nam ne more ponoviti takšna tekma."

Strateg vijoličastih je pohvalil tudi strelca edinega zadetka vijoličastih Agima Ibraimija, čigar nastop je bil zaradi bolezni vprašljiv. Na koncu je odigral skorajda celotno tekmo, čeprav je že v 60. minuti zahteval menjavo, a je našel dodatno moč in iz igre odšel šele v izdihljajih dvoboja. "Agim se je vklopil v fantastično predstavo celotne ekipe. Svojo dobro igro je kronal tudi z zadetkom. Z voljo in željo je kljub bolezni premogel energijo, ki jo je potreboval. Od njega pričakujem v naslednjih tekmah enake predstave," je bil nad makedonskim vezistom navdušen Šimundža. 

Članki iz rubrike