pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

dm
dm
0 06.11.2014 07:30:35

Filipović: O tem bom razlagal svojim vnukom, upam, da jim boste tudi vi

Grega Wernig
Vezist Maribora je bil po devetdeset minutnem garanju na tekmi proti Chelseaju zelo čustven, pred novinarji je na nek način izlil svojo dušo in poudaril, kako velika stvar je uspela vijoličastim.

Željko Filipović ne velja za nogometaša, ki bi bil pred novinarji zelo emocionalen, čustven. A tokrat je bilo drugače. Kot kaže, so se v mislih Ljubljančana v vrstah državnih prvakov v zadnjem času nabirale nekatere stvari, in uspeh proti Chelseaju se je zdela pravšnja priložnost, da vse skupaj zaupa tudi medijem.

"Tokrat se je na igrišču predstavil nek nov Maribor, z novo energijo. In mi to rabimo. Zadnje čase smo to energijo nekje izgubili, iskali smo jo in dobili smo jo nazaj. Mislim, da je ta tekma dobra popotnica za naprej. O tej tekmi bom razlagal svojim vnukom in upam, da vi novinarji tudi. Da se ta tekma ne bo takoj ob slabši tekmi, prvem porazu, pozabila. To so stvari, ki si jih je treba zapomniti. Vemo, kakšen je nogomet, da se stvari hitro pozabljajo, ampak to je zares velika stvar in o njej se mora govoriti, mora se slišati o njej. Mi predstavljamo Slovenijo na najlepši možen način. In kar bi rad povedal je …" je začel šestindvajsetletni vezist in nadaljeval: "Želim si malo več spoštovanja do teh igralcev, do vseh nas, do dela, ki ga opravljamo. Ne izgubiti volje, zaupanja v nas. Ker se res trudimo, dajemo vse od sebe, tudi ko nam ne gre dobro, morajo navijači vedeti, da delamo in da verjamemo v to, kar delamo. In to je edini ključ, da potem pride do takšne tekme, kot je bila tokratna."



Vijoličasti so morali v zadnjih tednih poslušati kar nekaj kritik na svoj račun zaradi slabših iger v prvenstvu, morali so tudi na zagovor pred navijači, ki so od njih zahtevali nekatere odgovore, a tokrat so bili prav privrženci Maribora tisti, ki so igralcem s fantastičnim navijanjem dali dodatnega vetra v hrbet. "Ta simbioza med navijači in igralci je tokrat spet delovala. Navijači so bili fantastični. Mi smo na igrišču res dali vse od sebe. Še enkrat poudarjam, ne bi rad, da se to tako hitro pozabi in upam, da se bo naša krivulja obrnila navzgor. Da bomo z novo energijo, z novo motivacijo dobro igrali še naprej."

Slovenski reprezentant je na kratko ocenil tudi nastope Maribora na prvih štirih tekmah v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. "Dokazali smo, da lahko igramo v ligi prvakov in da lahko igramo dober, konkurenčen nogomet. Tisto, kar se je zgodilo v Londonu … Pride taka tekma, ko gre vse proti tebi. Štiri tekme so odigrane, na treh smo delovali zelo dobro. Dvakrat, zdaj in proti Schalkeju smo bili blizu zmage, v Londonu se je pač zalomilo, ampak moramo pozitivno gledati na vse skupaj. Moramo se zavedati, da smo majhni, zato moramo biti skromni, a smo tudi ambiciozni," je dejal Filipović in za konec na kratko razpredal tudi o možnostih vijoličastih za končno drugo mesto v skupini: "Sem zelo optimističen, nikoli se ne predajam. Tudi prejšnje leto, v ligi Europa, vemo, kako smo prišli v šestnajstino finala. Tako da bomo zagotovo igrali do konca. Gremo tekmo po tekmo, a tukaj je še prvenstvo. Počasi razmišljamo že o Krki, ampak zdaj je treba še malce uživati, ker za slovenski klubski nogomet se je zgodila ena res velika stvar in to je treba spoštovati. To se ne sme pozabiti."

Članki iz rubrike