IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

dm
dm
0 25.11.2014 16:47:30

Blizu, a še zmeraj predaleč

Drago Wernig - TAKA
Najboljša tekma v mladinski ligi prvakov je uspela vijoličastim upom, ki so v Lizboni zabili dva gola, toda kljub temu so igrišče zapuščali sklonjenih glav.

Želeli so si jo, tako zelo so hrepeneli po njej, toda na koncu so znova ostali praznih rok. Govorimo seveda o točki v ligi prvakov, ki se mariborskim mladeničem še naprej vztrajno izmika. Tokrat so jo že držali z eno roko, vendar se jim je iztrgala iz oprijema in pobegnila. Že petič letos.

Varovanci Damjana Gajserja so proti vrstnikom iz Portugalske prikazali najboljšo predstavo med evropsko elito. V primerjavi z nekaterimi drugimi tekmami so bili tokrat zelo nevarni v napadu – ne nazadnje so zabili tudi prva dva gola iz igre –, a zaradi nekaj nespretnosti pri zaključnih strelih in nezbranosti v obrambi so tudi tokrat izgubili.


Začetek dvoboja je napovedoval poigravanje mačke z mišjo, zeleno-beli so od prvega sodnikovega žvižga napadli, si priigrali nekaj priložnosti, toda mariborskega vratarja Damjana Prinega niso uspeli premagati. Po začetnem krču so se sprostili tudi Mariborčani in v 14. minuti prišli do vodstva, ko je v polno meril Martin Kramarič. Nekdanji nogometaš Krke je tako po zares dolgem strelskem postu zabil prvi gol za svoj nov klub v kateremkoli tekmovanju in v katerikoli selekciji.

Takoj po vodilnem zadetku bi lahko mariborski upi svojo prednost še povišali, imeli so dve zares odlični priložnosti, a ju niso izkoristili. Namesto da bi povedli z 2:0, so prejeli zadetek za izenačenje. V polno je meril Jose Correia. Isti igralec je slabih petnajst minut pozneje zadel še enkrat in Sporting je vodil. A z vodstvom domačinov se ni želel sprijazniti Kramarič, ki je malce pred koncem prvega polčasa zabil še svoj drugi gol na tekmi.

Drugi polčas Mariborčanov ni bil tako dober, igre s prvega dela nikakor niso uspeli ponoviti, zaustavilo se jim je v napadu, v obrambi pa so še naprej delali velike napake. Največjo so naredili v 65. minuti, ko je njihovo nepazljivost uspel izkoristiti rezervist Luis Eloi in z glavo – čeprav je bil najmanjši nogometaš na igrišču – zabil gol za vodstvo zeleno-belih s 3:2 in postavil končni rezultat.

Članki iz rubrike