zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 02.12.2014 19:49:56

Atletico izključil del svojih navijačev (video)

Reuters
Pred nedeljskim dvobojem španskega prvenstva med Atleticom in Deportivom je prišlo do spopada med navijači obeh ekip.

Pri tem je 43-letni navijač galicijskega moštva Francisco Javier Romero Taboada tragično umrl, ko so ga pretepli in vrgli v reko. Po tem naj bi Atleticovi navijači, ki so združeni pod imenom Frente Atletico, policistom preprečili, da bi poškodovanega navijača rešili iz vode. To je pozneje uspelo gasilcem, a je Taboada v bolnišnici podlegel hudim poškodbam. Nesrečnik je utrpel počeno vranico in hude poškodbe glave, poleg tega je bil še podhlajen.


Danes je iz pisarne aktualnega španskega prvaka prišla informacija, da so pripadnike omenjene radikalne skupine svojih navijačev izključili iz kluba. To pomeni, da nikoli več ne bodo mogli prisostvovati tekmi na stadionu Vicente Calderon.

"Atletico je izključil navijaško skupino Frente Atletico. Zaradi hudih incidentov je klub ustanovil posebno komisijo, ki je zbirala informacije in ukrepala. Komisija je v preteklih 48 urah trdo delala. V sodelovanju s policijo je pridobila informacije o dogodkih. Priporniki in udeleženci masovnega pretepa so bili v policijskem poročilu identificirani kot člani skupine Frente Atletico, zato smo se odločili, da člani omenjene skupine ne pripadajo več uradni navijaški skupini kluba," se je glasilo klubsko sporočilo.

Pri Atleticu so dejali, kako na njihovo žalost nimajo moči, da bi omenjeno skupino, ki šteje približno tisoč članov, razpustili. "Klub bo preganjal kakršnokoli drugo skupino navijačev ali ogranizacijo, ki bi se v prihodnosti pojavila pod katerimkoli imenom in bi uporabila Atletico Madrid oziroma njegove objekte za izražanje političnih, rasističnih ali ksenofobnih idej," so še poudarili v taboru španskega prvaka in pozvali vse svoje navijače naj bodo bolj kot kadarkoli združeni in skupaj podpirajo klub, tako doma kot v gosteh. Pri tem pa naj spoštujejo nasprotnika in njegove navijače.

V klubu so izrazili upanje, da se podobne žalostne stvari ne bodo več nikoli ponovile in da bomo zdaj vstopili v obdobje spoštovanja in harmonije med nogometnimi navdušenci.

depor re
Reuters

Medtem so iz Deportiva sporočili, da bo na naslednjih dveh domačih tekmah na stadionu Riazor zaprt del tribune, na kateri so navadno nastanjeni pristaši radikalne navijaške skupine Riazor Blues. Prav ti so bili namreč vpleteni v madridski incident.

Članki iz rubrike