komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tp
tp
0 05.01.2015 22:50:34

Pokal FA: Orjak in legenda (video)

Ponedeljkov večer na Otoku sta zaznamovala predvsem Adebayo Akinfenwa in poslavljajoča se legenda Liverpoola Steven Gerrard.

Če je slednji eden najboljših angleških nogometašev in je te dni polnil časopise s svojim prihajajočim slovesom od Liverpoola po koncu sezone, je prvi vedno veljal za povprečnega nogometaša. Adebayo Akinfenwa namreč na prvi pogled niti približno ne spominja na nogometaša, ki bi lahko uspel na Otoku. Zakaj? Dvaintridesetletni nogometaš Wimbledona, s katerim se je Liverpool pomeril v 3. krogu pokala FA, v višino meri 180 centimetrov, tehta pa več kot sto kilogramov, pa čeprav je na uradni strani kluba naveden podatek 85 kilogramov. Veliko bolj je podoben igralcu ameriškega nogometa, ki pa ga nikoli ni želel preizkusiti kljub prepričevanju okolice. Raje je životaril v nižjih ligah. Zakaj? Ker ima preprosto tako zelo rad ta šport. In zdaj je z zadetkom dočakal svojih pet minut slave.  Oziroma novih pet minut slave, saj je nase opozoril že poleti na prijateljski tekmi s Chelseajem, hkrati pa je postal slaven kot najmočnejši nogometaš na svetu, če upoštevamo naziv, ki so mu ga nadeli v svetovno slavni računalniški igrici. 

Toda zgolj orjaški zadetek orjaka na koncu ni bil dovolj. Tehtnico v korist Liverpoola sta odločila dva Gerrardova zadetka. Eden od njih je bil še posebej v slogu klubske legende. 

Članki iz rubrike