petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

am
am
0 28.01.2015 23:04:10

Izgubljeni v anarhiji (video)

Reuters
Jan Oblak s svojim Atleticom ne bo zaigral v polfinalu španskega kraljevega pokala.

Madridčani so na domačem igrišču nocoj skušali nadoknaditi zaostanek 0:1 s prve četrtfinalne tekme, a so na nenavadnem povratnem srečanju doživeli poraz z 2:3.


Čeprav je Atletico znan kot preudarna ekipa, ki taktično dovršeno nadzira dogajanje na igrišču, je možnosti za napredovanje v polfinale španskega pokala izgubil v kaotičnem, skorajda anarhičnem prvem polčasu sinočnjega povratnega obračuna z Barcelono.

V divjem plesu zadetkov, šokov, preobratov, zasukov ter tudi sodniških napak so na žalost slovenskega čuvaja mreže rdeče-beli potegnili izrazito kratko in ostali brez želenega napredovanja med štiri najboljše ekipe tega tekmovanja.

cholo re
Reuters

In to kljub temu, da se je niz šokov začel s takim, ki je bil tokratnim gostiteljem izrazito v prid. Vsaka ekipa seveda sanja o tem, da bi zadetek dosegla že v prvi minuti tekme. Ekipa, ki je prvo srečanje dvoboja na izpadanje izgubila z 0:1, še toliko bolj. In ekipa, kot je Atletico, proti ekipi, kot je Barcelona, še toliko bolj.

Ob tem je bilo sicer nerealno pričakovati kaj takega, kar je rdeče-belim uspelo v obeh polčasih povratne tekme osmine finala proti Realu, a se je vendar zgodilo. Pa ne le da so Madridčani ponovno zadeli v prvi minuti, še tretjič je bil v tako zgodnji fazi uspešen povratnik v rdeče-belo gnezdo Fernando Torres.

Tedaj se je zdelo, da je svoji ekipi dal natanko tisto, kar je potrebovala. Toda izkazalo se je, da ta gol na sinočnjem srečanju ni odigral nobene vloge oziroma da ga Atletico ni znal izkoristiti. Pričakovali smo takojšen rdeče-beli granit, namesto tega smo dobili nerazumljive luknje, skozi katere je z akcijo svojih treh največjih zvezdnikov Barca hitro prišla do izenačenja. Nato pa …

Domači so dobili enajstmetrovko, potem ko prekrška sploh ni bilo, za nameček pase je dvoboj odvijal izven kazenskega prostora. Nesporno sodniško napako pa so plačali zelo drago. Najprej z avtogolom Mirande, ki je v izrazito ugodnejši položaj vrnil Katalonce, nato pa s še eno sodniško napako, ki je tekmo dokončno prevesila na stran gostov. 

alba re
Reuters

Ob strelu Antoina Griezmanna je Jordi Alba žogo ustavil z roko in bi moral biti kaznovan, dobesedno nekaj sekund pozneje pa je v nasprotnem napadu Neymar prišel sam pred Oblaka in ga elegantno ukanil.

Tako kot v prejšnjih dveh primerih bi tudi v tem slovenski čuvaj mreže le stežka posredoval bolje, izraz na njegovem obrazu pa je že v tistem trenutku napovedal, da bo drugi polčas zgolj formalnost. Izključitev na strani Atletica, ki je bila posledica protestov ob odhodu na odmor, je ta občutek še okrepila in seveda so bila predvidevanja povsem na mestu. Bolj ne bi mogla biti.

Članki iz rubrike