sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 21.02.2015 09:18:33

Nizozemska ne želi plačati za škodo huliganov

vszi
Navijači nizozemskega nogometnega kluba Feyenoorda so se pred četrtkovo tekmo šestnajstine finala evropske lige proti Romi na italijanskem trgu pred vodnjakom Fontana della Barcaccia spopadli z policisti. Klub je že izrazil obžalovanje nad dogodkom in se oddaljil od vpletenih navijačev.

Navijači so se nad policisti znesli, ker so jih ti med popivanjem na trgu napotili na njihove avtobuse. Svojo jezo so navijači izrazili z metanjem predmetov, med katerimi so bile dimne bombe, steklenice piva, stoli iz bližnjih kavarn in cestne zapore.

Steklenice so metali tudi neposredno v vodnjak, ki so ga poškodovali. Fontana della Barcaccia ali fontana stare ladje je bila zgrajena leta 1629, obnovili pa so jo septembra lani. Prvotno ocenjena škoda vodnjaka je bila minimalna, po temeljitem pregledu pa je glavni preiskovalec škodo ocenil za mnogo večjo, saj so na vodnjaku vidne večje udrtine. Poškodovali so tudi več avtomobilov in motornih koles, uničili pa so tudi 15 občinskih avtobusov, ki so navijače vozili na stadion.

Župan Rima Ignazio Marino je na Twitterju izrazil jezo, mesto pa opisal kot "ranjeno in opustošeno." Marino je dodal še, da je že govoril z nizozemskim ambasadorjem, saj je želel, da škodo poplačajo takoj, vendar je nato italijanskim medijem povedal, da Nizozemska ne namerava ponuditi odškodnine. Vendar so Italijanom na pomoč že priskočili domači sponzorji, ki želijo poravnati nastalo škodo. Med njimi je tudi italijanska nogometna zveza.

Policija je med izgredom aretirala 28 navijačev, 19 se jih je soočilo s preiskovalnim sodnikom, ki jim je odobril varščino v višini 45.000 evrov in jim izdal dosmrtno prepoved obiska nogometnih tekem v Italiji. Poškodovanih je bilo pet navijačev in štirideset policistov.

Galerija

Članki iz rubrike