zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

jb
jb
0 01.03.2015 10:12:17

Angleški ligaški pokal: Eni bi, drugi niti najmanj

Angleški ligaški pokal je bil prvi, ki ga je Jose Mourinho osvojil kot trener Chelseaja, bil pa je tudi prvi, do katerega bi se lahko dokopal njegov naslednik na modri klopi Avram Grant. A mu ni uspelo. In spisalo se je leto, v katerem je bil Chelsea vedno drugi. In leto, ki se ga spet spominjamo.

Izraelec, ki je bil za trenerja Chelseaja imenovan tudi zaradi prijateljevanja z Romanom Abramovičem, je v letu 2008 Londončane popeljal do poraza v finalu ligaškega pokala, do poraza v finalu lige prvakov in do drugega mesta v državnem prvenstvu. Torej lahko zapišemo: tako blizu, a vseeno tako daleč stran.

Ena od treh Grantovih nočnih mor je bila povezana s Tottenhamom, s katerim se bo Chelsea danes ob 17. uri udaril za končno zmago v ligaškem pokalu. Tistega leta je na novo zgrajeni Wembley gostil svoj prvi finale. 87.660 ljudi je napolnilo britanski hram nogometa, londonska rivala Chelsea in Tottenham sta se udarila za slavje v 48. izvedbi ligaškega pokala. Chelsea je bil favorit, Tottenham je po tihem upal na svojo prvo lovoriko po devetih letih. A dolgo ni kazalo dobro; Didier Drogba, eden redkih, ki bi lahko bili na delu tudi tokrat, je Chelsea popeljal v vodstvo, ki je trajalo do 70. minute. Potem je Tottenham izenačil, v četrti minuti podaljška pa je "stekleni" Jonathan Woodgate izkoristil šokantno posredovanje češkega vratarja Petra Čecha in svojemu klubu priigral odmevno zmago – ki je bila, roko na srce, zaslužena.

mourinho re (3)
Reuters
Granta zdaj kakopak že nekaj let ni več v Chelseaju, zdaj modre s klopi vodi Mourinho, ki je do zdaj v tej vlogi osvojil že šest lovorik. A še nobene, odkar spet vodi klub s stadiona Stamford Bridge. Zato smo prepričani, da je finale ligaškega pokala kljub temu, da slednji ni kaj prida cenjen, vzel še kako resno. Predvsem pa upa, da se mu ne bo pripetila Grantova usoda iz leta 2008. No, pa saj je tako ali tako pravi mojster takšnih tekem … V luči dejstva, da je Chelsea tudi v ogorčenem boju za naslov prvaka, bi se sicer utegnilo zgoditi, da bi Mourinho malce premešal začetno enajsterico, zagotovo pa ne bo igral Nemanja Matić. In to ni dobra novica. Chelsea je v tej izgubil tri tekme, na dveh zdaj kaznovani Matić ni nastopil.

Pa še tole: ko sta se kluba nazadnje pomerila med seboj, so gledalci videli kar osem golov! Chelsea je povedel, a na koncu vseeno izgubil s 3:5. Harry Kane je zabil dva gola in za enega podal, jutri pa bo na Wembleyju, kjer se je rodilo že toliko legend, vnovič poskušal potrditi, da je vzhajajoči zvezdnik evropskega nogometa.

Članki iz rubrike