1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 09.07.2015 22:26:38

Koper le remiziral, a vseeno napredoval

Grega Wernig
Koper bo kot edini slovenski klub igral v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Vikingur čvrst oreh, naslednji nasprotnik Hajduk.

Nogometaši Kopra so na ovratni tekmi kvalifikacij prvega kroga lige Europa igrali neodločeno z islandskim Vikingurjem 2:2 (1:0) in se uvrstili v naslednji krog s skupnim izidom 3:2. Slovenska ekipa je na prvi tekmi v Reykjaviku zmagala z 1:0.

Koprčani so v začetku sezone v dobri formi, v tednu dni so dosegli dve zmagi in neodločen izid. Po zmagoslavju v deželi gejzirjev ter na slovenskem superpokalu proti Mariborčanom so danes na svoji Bonifiki igrali neodločeno s tekmeci iz Reykjavika in se uvrstili v nadaljnji kvalifikacijski krog po jakosti drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. V nadaljevanju jih čakata obračuna s hrvaškim Hajdukom iz Splita. Dalmatinska ekipa je zanesljivo izločila estonsko zasedbo Sillamäe Kalev s skupnim izidom 7:3.

Okoli 1000 gledalcev je v prvem polčasu videlo dokaj živahno predstavo, izbranci domačega trenerja Rodolfa Vanolija pa so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, ko je po lepi podaji Gorana Gališića zadel Matej Pučko, sicer strelec edinega koprskega gola že na prvem dvoboju na Islandiji.

Koprčani so imeli v nadaljevanju še nekaj lepih akcij, a se Josip Ivančić in Ivica Guberac nista proslavila, na drugi strani pa so nekaj nevarnih akcij izpeljali tudi "severnjaki", predvsem v 23. minuti, ko je Haukur Baldvinsson zadel okvir vrat.

V drugem polčasu so zobe pokazali tudi Islandci in v šesti minuti nadaljevanja tekmo postavili v začetno izhodišče, potem ko je Arnbor Ingi Kristinsson izkoristil lepo podajo Dofrija Snorrasona in izenačil na 1:1. A gostitelji so bili le deset minut v podrejenem položaju, v 61. minuti je Matej Palčič z odmerjenim strelom z desetih metrov Koprčane znova popeljal do vodstva z 2:1.



V 76. minuti je Kristinsson znova "pičil" in po asistenci Hallgrimurja Mara Steingrimssona izenačil na 2:2, v končnici tekme pa so Koprčani zaigrali dovolj preudarno in napredovali v naslednji kvalifikacijski krog, kjer jih čaka veliko višja ovira.


Koper - Vikingur 2:2 (1:0)

Koper - Stadion Bonifika, gledalcev 1000, sodniki: Kovacs, Nagy, Marinescu, Popa (vsi Romunija).
Strelci: 1:0 Pučko (18.), 1:1 Kristinsson (51.), 2:1 Palčić (61.), 2:2 Kristinsson (76.).
KOPER: Šimčič, Šme, Blažič, Guberac, Hadžič, Črnigoj, Tomić, Palčič, Pučko, Ivančić (od 58. Štromajer), Galešić (od 92. Krivičič).
VIKINGUR: Nielsen, Gudmundsson, Snorrason, Živković, Olafsson (od 77. Sigurdsson), Jonsson, Tasković, Kristinsson, Atlason (od 57. Toft), Baldvinsson, Bjarnason (od 73. Steingrimsson).
Rumeni kartoni: Ivančić; Snorrason, Tasković, Gudmundsson, Kristinsson.
Rdeči karton:  -

Članki iz rubrike