franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 09.07.2015 17:19:54

Prišel, zmagal, osvojil in odšel

Profimedia
Nekdanji romunski reprezentant Dan Petrescu je postregel z edinstveno potezo v svetu nogometa.

Tisti ne ravno rosno mladi nogometni navdušenci ste bržčas še slišali za Dana Peterescuja. Gre za nekdanjega nogometaša iz Romunije, ki je za reprezentanco svoje države odigral kar 95 tekem in ob tem zabil tudi 12 golov. Klubska pot ga je odpeljala in v Italijo in v Anglijo, na Otoku je bil pet let član londonskega velikana Chelseaja. Ko je kopačke obesil na klin, je postal trener, toda v zadnjem času se ga ne drži ravno najboljši sloves. Pri zadnjih štirih od devetih klubov, ki jih je vodil, je namreč ostal največ 20 oziroma tudi celo manj tekem.


Toda to, s čemer je postregel v svoji rodni domovini, je za marsikoga precedens brez primere. Na klopi kluba po imenu Targu Mures je namreč ostal le – eno tekmo! Nedolgo tega je podpisal triletno pogodbo, a je odšel že po vsega 27 dneh. Toda v tem času mu je vseeno uspelo nekaj zgodovinskega, Targu Mures je namreč popeljal do njegove sploh prve lovorike. V sredo je klub popeljal do zmage v superpokalu, Targu Mures je bil z 1:0 boljši od Steaue. Toda tudi slavje ga ni prepričalo, da bi ostal.

Navijači so še toliko bolj besni, ker ni odstopil, ker bi bil s čem nezadovoljen. Premamil ga je namreč vonj denarja, preselil se je na Kitajsko, kjer je postal trener kluba po imenu Jiangsu Sainty, kjer igra tudi nekdanji hrvaški reprezentant Sammir. "Težko je bilo oditi v tem trenutku. Ne vem, kako bo na Kitajskem, a upam, da bo kot v Rusiji, kjer sem ostal pet let," je dejal 47-letnik, ki je hkrati pojasnil, da je med drugim odšel tudi zaradi finančnih težav Targu Muresa.

Članki iz rubrike