evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

gv
gv
0 13.07.2015 23:19:16

'Kraut' Schweinsteiger navdušil s popolno angleščino (video)

Nemški nogometaš je bil danes tudi uradno predstavljen kot novi član Manchester Uniteda. Že s prvim intervjujem je naredil velik vtis na angleške medije, ki pa so ga seznanili tudi s sila zanimivim podatkom.

Nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger je poskrbel za enega najodmevnejših prestopov tega prestopnega roka, saj je nekoliko presenetljivo zapustil vrste Bayerna in se preselil v Manchester k Unitedu. Takoj po uradni predstavitvi je dal tudi že prvi intervju in angleške medije navdušil s skorajda popolno angleščino.

"Zelo sem vesel da sem prišel v tako velik klub. United ima dolgo tradicijo in prispel sem, kamor sem si želel," je uvodoma dejal Schweinsteiger in nadaljeval: "Seveda ni bilo lahko zapustiti Bayern, toda vesel sem, da sem prišel sem. Tukaj sem, da bomo z Unitedom osvajali lovorike, poleg tega se mi je uresničila ena od mojih največjih sanj."



Kakšno vlogo pa je pri prestopu odigral trener Louis van Gaal, s katerim sta pri Bayernu že sodelovala? "Seveda je bilo nekoliko lažje, toda sem sem prišel zaradi kluba. Je pa seveda odličen trener, kar zagotovo že veste."

Na vprašanje, če ve, da je prvi nemški nogometaš, ki bo član prve ekipe Manchester Uniteda, je z nasmeškom na obrazu odgovoril: "To je velika čast, občutek je odličen. Z Waynom (Rooneyjem) sva se že šalila in dejal mi je, da sem 'Kraut'," je z nasmeškom pristavil Schweinsteiger. Morda se mu bi to zdelo nekoliko manj zabavno, če bi vedel, da je beseda kraut v angleško govorečih državah slabšalni izraz za Nemca.

Članki iz rubrike