pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

sta
sta
0 22.09.2015 18:02:56

Littleova velika težava za Slovenke

Grega Wernig
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je s porazom začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017.

V Ajdovščini so izbranke Damirja Roba z 0:3 (0:1) izgubile proti Škotinjam. Slovenke bodo drugo tekmo v skupini 1 igrale 19. oktobra v Kranju proti Belorusiji. V skupini sta poleg Slovenije, Škotske in Belorusije še Islandija in Makedonija.

Škotska, trenutno 20. reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je povedla v 28. minuti prek Kim Little. Slovenke, 64. na lestvici Fife, so se v prvem polčasu sicer dobro upirale favoriziranim gostjam, a od štirih strelov proti vratom niti eden ni bil posebej nevaren.

Že v uvodu drugega polčasa pa je Littlova v 49. minuti podvojila prednost Škotinj, ko je prehitela slovenske branilke. Devet minut pozneje je bila v ospredju spet Littlova, ki je po preigravanju dosegla še svoj tretji zadetek na tekmi.



V 66. minuti so bile Slovenke najbližje gola, potem ko je Mateja Zver zatresla vratnico. Škotinje so ob koncu tekme še enkrat zatresle mrežo, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 3:0.

Slovenija je začela v postavi Sonja Čevnik, Anisa Rola, Kristina Erman, Manja Benak, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Pamela Begić, Barbara Kralj, urška Žganec, Tjaša Tibaut in Mateja Zver. V drugem polčasu sta v igro vstopili še Špela Kolbl, ki je v 62. minuti zamenjala Begićevo, in Maruša Sevšek, ki je v 81. minuti zamenjala Prašnikarjevo.

Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. EP bo julija in avgusta 2017 gostila Nizozemska.

Članki iz rubrike