901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 05.10.2015 08:09:48

Neustavljivi Zlatan: Dva "penala" za zgodovinski dosežek (video)

Reuters
Vsega tri leta je potreboval Zlatan Ibrahimović, da se je vpisal v zgodovino Paris Saint Germaina.

Nedelja je bila tudi v Franciji dan za derbi. V Parizu sta se pomerila večna rivala Paris Saint Germain in Marseille, domači so bili tisti, ki so se veselili. Sicer dramatične zmage, pa vseeno. Končalo se je z 2:1 za aktualnega prvaka, za katerega je oba zadetka zabil kdo drug kot Zlatan Ibrahimović. Ob tem je zanimivo, da je Šved obakrat v polno meril z bele točke, in sicer v razmaku vsega treh minut. Ibrahimović se je tako vendarle strelsko prebudil, potem ko je pred tem v polno meril le dvakrat, je zdaj podvojil svoj izkupiček.

S tokratnima zadetkoma je nekdanjemu nogometašu številnih evropskih velikanov uspel zanimiv podvig: postal je namreč najboljši strelec Paris Saint Germaina vseh časov. Za vpis v zgodovino je potreboval le tri leta, v tem času je za svoj zdajšnji klub odigral 133 tekem in zabil 110 golov. Ibrahimović je s prestola izrinil nekdanjega portugalskega reprezentanta Pauleto, ki se je ustavil pri 109 zadetkih, za to pa je potreboval pet let. Na tretjem mestu je Dominique Rocheteau, ki je dosegel natanko 100 golov.


Na uradni spletni strani pariškega kluba so ob tem razdelali tudi to, kako je Ibrahimović zabil svojih 110 golov. 76 jih je dosegel z desnico, 22 z levico, 10 z glavo in 2 s prsmi. Od tega jih je pet dosegel s prostih strelov in 27 z bele točke, 23-krat se je zgodilo, da je na eni tekmi zabil dva gola, 7-krat pa, da se je veselil hat-tricka.

Pri Paris Saint Germainu so bili sicer na Ibrahimovićev podvig pripravljeni, nekdanjemu članu Milana so po zmagi namreč podelili posebno priznanje za vpis v klubsko zgodovino.

"Kar zadeva moj dosežek, je vedno fantastično, ko postaviš rekord. Toda ne bom se ustavil. Rad bi nadaljeval v takšnem slogu, rad bi bil še boljši. Sem del izjemnega obdobja za ta klub in vsi bomo naredili vse za to, da se bo zgodovina še naprej pisala," je po tekmi z južnjaki dejal zadovoljni 34-letnik.

Članki iz rubrike