stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

eč
0 07.10.2015 16:04:06

Zaradi brade so ga imeli za džihadista; pa se je obril in odšel

vszi
Ni vsak z obrito glavo obritoglavec in ni vsak z dolgo brado terorist.

Ko je francoski nogometaš Gaël Givet vrste Eviana lansko leto zapustil po vsega eni odigrani tekmi, so se mnogi spraševali, zakaj je bilo njegovo bivanje v tem klubu tako kratko. Do danes je bilo v veljavi prepričanje, da je Givet pač odšel, ker se v novem okolju ni znašel in se je vrnil k Arles-Avignonu, torej svojemu matičnemu klubu iz kraja, v katerem se je leta 1981 tudi rodil. Toda 12-kratni francoski reprezentant je leto dni kasneje razkril pravo ozadje njegovega hitrega slovesa od Eviana. In posledično v Franciji dvignil kar nekaj prahu. Za vse skupaj je bila namreč kriva – predolga brada!


"Tri dni pred mojo prvo tekmo pri Evianu so mi sporočili, naj se zglasim v predsednikovi pisarni. Toda razlog za to je bil naravnost bizaren in popolnoma nor, predvsem pa ni imel nič skupnega z nogometom," je začel pojasnjevati nekdanji nogometaš Monaca, Marseilla in Blackburna: "Bil sem ogorčen, ko mi je predsednik povedal, da ga moti moja dolga brada! Želeli so, da si jo obrijem, saj so trdili, da je predolga. Ampak pri triintridesetih preprosto nisem mogel prenesti, da se bo nekdo do mene obnašal na takšen način. Imeli so me za džihadista! Čeprav sploh nisem musliman!"

In kakšen je bil epilog? "Povsem sem si obril brado, odšel k predsedniku in prekinil pogodbo," je še dodal Givet, ki danes brani barve francoskega drugoligaša Toursa.

Članki iz rubrike