1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

liz
liz
0 09.10.2015 10:20:54

Diego Costa ve, zakaj je tako

Reuters
Chelsea je katastrofalno začel sezono, v angleškem prvenstvu je v osmih krogih zbral dve zmagi, remija in štiri poraze, kar ga uvršča na 16. mesto razpredelnice.

Za aktualnega angleškega prvaka iz Londona je to najslabši začetek v 37 letih. Za nameček je prejšnji teden v ligi prvakov izgubil še na gostovanju v Portu. Zaradi vsega skupaj se je naudaru kritik znašel Jose Mourinho. Vendar pa je lastnik modrih Roman Abramovič že sporočil, da Portugalec uživa njegovo in podporo celotnega kluba. 

Seveda tudi igralci niso dali tistega, kar se od njih pričakuje. To še posebej velja za Diega Costo, ki je zadolžen za doseganje zadetkov. Teh ni od nikoder, v šestih prvenstvenih nastopih je zmogel samo enega (ob tem ima še eno asistenco) - za primerjavo, lani je v takem obdobju v polno meril osemkrat - enkrat pa je bil uspešen še v ligi prvakov. 

Zaradi slabe forme ga španski selektor Vicente del Bosque sploh ni poklical v izbrano vrsto, pred katero sta kvalifikacijska dvoboja z Luksemburgom in Ukrajino. "Nismo v formi, v kakršni bi morali biti," je povedal 27-letni napadalec in takoj stopil v bran trenerju Mourinhu: "Za to smo krivi nogometaši, ki smo se z dopusta vrnili zelo samozavestni. Mislili smo, da bo vse tako kot je bilo v zadnji sezoni. Ko smo uvideli, da ni tako, se je ekipa že znašla v slabi situaciji."

Costa je nato povedal, zakaj tudi on ni (bil) v želeni formi. Za to je edini krivec sam. "Če povem povsem iskreno, pet ali šest tednov nazaj nisem bil tak kot bi moral biti. Vsaj fizično ne. S fanti smo se pogovarjali in se zavedamo, da na začetku verjetno nismo bili stoodstotno pri stvari. Ob koncu zadnje sezone sem se poškodoval in nato odšel na počitnice. Mogoče se nisem držal svoje diete in ko sem se vrnil, nisem bil pravi. Imel sem malo preveč kilogramov, kar je vplivalo na moje igre. Lahko si sebičen in krivdo zvališ na trenerja, ampak jaz tega ne bom storil. Stoodstotno sem odgovoren in podobno je z ostalimi fanti, vse, kar lahko naredimo, je, da se potrudimo in se s trdim delom vrnemo tja, kjer smo že bili," je povedal Costa.

Članki iz rubrike