sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

liz
liz
0 26.11.2015 21:17:05

Ranieri: Mogoče se vam bo naš cilj zdel čuden

Claudio Ranieri
Reuters
Bežen pogled na lestvico angleškega prvenstva, v katerem je bilo odigranih trinajst krogov, se zdi kot da gre za narobe svet.

Aktualnega prvaka Chelsea najdemo šele na petnajstem mestu, na svojem računu pa ima vsega štirinajst točk, kar je polovica manj od vodilnega - Leicester Cityja. Kluba, ki si je z dobrimi igrami v zaključku zadnje sezone nekako priigral obstanek v družbi najboljših, zdaj pa je sam najboljši.

Leicester City je zbral osem zmag, štiri remije in samo en praz, poleg tega pa je z 28 doseženimi zadetki najučinkovitejše moštvo tekmovanja. Pod trinajst zadetkov se je podpisal do te sezone skoraj povsem neznani Jamie Vardy, ki je že postal tarča številnih klubov, tudi tistih vrhunskih. Na sobotni tekmi z Manchester Unitedom ima 28-letni napadalec možnost izboljšati rekord po doseženih zadetkih na zaporednih tekmah premier lige. Trenutno je izenačen z Ruudom van Nistelrooyjem, s katerim sta bila strelsko uspešna na desetih tekmah zapored.

Seveda večina samo čaka, kdaj se bo serija lisic ustavila in bodo počasi začele drseti po lestvici navzdol. Eden tistih, ki se s tem ne strinja, je trener Arsenala Arsene Wenger, ki v Leicester Cityju vidi resnega kandidata za naslov prvaka. "Šali se," je dejal trener Leicestra Claudio Ranieri in se zahvalil Wengerju. "Tudi on zelo dobro pozna resnico. Vse je odprto, mogoče se bo slišalo čudno, ampak naš cilj je osvojiti 40 točk." To je točka manj, kot jih je klub osvojil na 38 tekmah v prejšnji sezoni, do tega cilja pa mu jih trenutno manjka samo še dvanajst.



"V zadnjem času ste vsi, ki spremljate moje moštvo, videti precej radovedni. Seveda sem samozavesten. Sem trener in me zelo zanima, kako se bomo odzvali na velike tekme, ki prihajajo, Ne razumem ljudi, ki pravijo, da Leicester lahko ostane na vrhu, vendar pa sem vesel za naše navijače, ki lahko uživajo v trenutni situaciji," se je razgovoril 64-letni italijanski strokovnjak, ki je imel v mislih zahteven razpored tekem, ki njegovo ekipo čakajo pred novim letom.

Že v soboto bo v mesto prišel drugouvrščeni Manchester United, potem pa sledijo: gostovanje pri Swanseaju, domača tekma s Chelseajem, gostovanji pri liverpoolskih ligaših Evertonu in Liverpoolu ter domače srečanje z Manchester Cityjem.

"Mislim, da smo postavili zelo dobre temelje, v naslednji sezoni bomo samo še zrasli in bomo sposobni tekmovati na najvišji ravni. To je naš projekt. Vemo, da bo prej ali slej prišel tudi kakšen poraz, a to ni naša težava. Naša težava je pokazati karakter. Mislim, da je naš moštveni duh zelo močen. Naš cilj je trenutno takšen, ampak počakajmo še dva meseca, mogoče ga bomo takrat spremenili," je zaključil Ranieri.

Članki iz rubrike