Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

db
db
0 27.11.2015 11:59:59

Valbuena odprl dušo: "Benzema me je imel za bedaka"

Reuters
Francoski reprezentant, žrtev izsiljevanja, je spregovoril o primeru, ki je razburil nogometni svet.

Mathieu Valbuena se je pred nekaj tedni znašel v središču škandala. Nepridipravi so se dokopali do posnetka s seksualno vsebino, na katerem je v glavni vlogi nogometaš Lyona. Zaradi pomoči pri izsiljevanju so oblasti procesirale tudi Djibrila Cisseja in Karima Benzemaja.

Slednji je v imenu izsiljevalcev navezal stik z Valbueno in nato v telefonskem pogovoru sodelavcu pri nečednih poslih prenesel besede in reakcijo svojega reprezentančnega kolega. Pogovor je po zaslugi francoskih medijev prišel v javnost in razkril celotno ozadje škandala.

Sedaj je o občutljivi temi spregovoril tudi Valbuena, v pogovoru za Le Monde je okrcal Benzemaja, o katerem je imel v preteklosti pozitivno mnenje.

"OBRAVNAVAL ME JE KOT BEDAKA"
"Seveda sem razočaran, več kot razočaran (nad Benzemajem, op. a.). (Njegove, op. a.) besede kažejo na pomanjkanje spoštovanja. O njem sem prej mislil vse najboljše, sedaj pa se počutim, da me je obravnaval kot bedaka," je v pogovoru za sloviti francoski časnik dejal nekdanji igralec Marseilla, Libourneja in moskovskega Dinama.

"Številni ljudje me skušajo destabilizirati, toda vedno sem se znal dvigniti nad to. Vendar ne morem zagovarjati nečesa, česar ni moč zagovarjati. Sam tega nikoli ne bi storil, niti najhujšemu sovražniku. Ko je primer prvič prišel v javnost, si nisem niti približno predstavljal, da je vpleten tudi Benzema," je nadaljeval Valbuena.

"Preiskovalci niso čakali s preiskavo pogovora med menoj in Benzemajem. Še več, rekli so mi, da me kot pričo sploh ne potrebujejo. Lahko sem samo zelo zelo razočaran (nad Karimom, op. a.) in ugotovitvijo, da najin odnos ni bil tako iskren, kot je sprva govoril," je zaključil Valbuena, ki je bil v letošnji sezoni na medsebojni tekmi tarča navijačev Marseilla, za katerega je igral med letoma 2006 in 2014.

Galerija

Članki iz rubrike