gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

db
db
0 29.11.2015 14:57:44

Londonski derbi razočaral

Reuters
Na uvodni tekmi nedeljskega sporeda v angleški Premier league sta si mestna tekmeca Tottenham in Chelsea na White Hart Laneu razdelila plen (0:0).

Po remiju se je Tottenham utrdil na petem mestu, na računu ima 25 točk, štiri manj od vodilnega Manchester Cityja. Chelsea je sedaj 14. in je zbral 15 točk.

Jose Mourinho je na klopi malce presenetljivo pustil Diega Costo, ki naj bi imel težave s samozavestjo, kot je pojasnil portugalski trener. Modri so se tako predstavili brez izrazitega napadalca, še najbližje vratom je operiral Eden Hazard.

PRVI POLČAS BOLJŠI OD DRUGEGA
Srečanje je bolje začel Tottenham. V eni prvih akcij na tekmi je Moussa Dembele prestregel podajo Cesca Fabregasa in oddal na levo do Dannyja Rosa, njegov predložek je tik pred Harryjem Kanom v kot odbil Asmir Begović.


Tekma je oživela po dobre četrt ure. Najprej je Begović odbil močan poskus Kana z 20 metrov, v naslednjih minutah pa se je prebudil tudi Chelsea. V 18. minuti je Toby Alderweireld v zadnjem trenutku posredoval po prodoru Pedra, malce kasneje pa so imeli gostje izjemno priložnost, toda Hazard je z glavo, po odličnem predložku Oscarja, meril nenatančno. Sledil je še nevaren poskus Pedra z 20 metrov, ki je zletel čez vrata.

Nato je imel najlepšo priložnost v prvem polčasu Tottenham, po dobro odmerjeni podaji Kana je Son Heung-min z glavo nastreljal vratarja, ko bi lahko reagiral bolje. V 31. minuti je dlani Begovića z razdalje ogrel še Dembele. Pred koncem prvega polčasa smo videli še strel Oscarja po preigravanju in zgrešen strel Kana z razdalje.

V drugem polčasu smo na prvo večjo priložnost čakali vse do 63. minute. Takrat si je Son izmenjal dvojno podajo z Erikom Lamelo, nato pa zaključil preslabotno, da bi matiral vratarja. Pet minut kasneje je zapretil tudi Chelsea. Branislav Ivanović je poslal predložek z desne, na drugi vratnici je odličen volej uspel Hazardu, Hugo Lloris pa je izjemno posredoval in žogo odbil v kot.

V 78. minuti je Alderweireld storil napako in omogočil Pedru, da se znajde v obetavni situaciji, a je Belgijec nato še pravočasno reagiral in odklonil nevarnost. Do konca srečanja nismo več videli omembe vredne akcije in obračun se je končal z delitvijo točk.

Članki iz rubrike