benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 03.02.2016 18:33:08

Test splošne razgledanosti: Osmešen Mihajlović, navdušujoč De Rossi

Ena od italijanskih televizij je med nekaterimi akterji serie A izvedla test splošne razgledanosti in prišla do izjemno zanimivih odgovorov.

Najbolj se je zagotovo osmešil srbski trener Milana Siniša Mihajlović, ki se na zunaj postavlja kot učenjak in pogosto citira filozofe, pred splošnimi vprašanji pa je povsem pokleknil. "Katero je glavno mesto Kitajske," je vprašal novinar. "Šanghaj," je odgovoril Mihajlović in po nekaj dopolnilnih vprašanji dodal: "Prav, ne vem. V Srbiji je Šanghaj." Nadaljevalo se je na podoben način. "Glavno mesto Finske?" je bilo naslednje vprašanje. "Te stvari mi nikoli niso šle," je bil odgovor. "Kdo je naslikal Mona Liso?" je prav tako ostalo brez odgovora, kot tudi: "Naštej tri geometrijske like." To pa še ni vse. "Kdaj je poletni solsticij," je bilo vprašanje, Mihajlović pa je odgovoril s še enim vprašanjem: "Kaj je solsticij?" In še veliki finale: "Kje se nahaja Everest?" Trener je vedel, da gre za najvišjo goro, na pa tudi, kje leži. 

Naslednji je bil na vrsti trener mestnega tekmeca Interja Roberto Mancini, ki se je izkazal le za drobec bolje. "Naštej tri geometrijske like" je ostalo brez odgovora, saj sogovornik ni vedel, kaj novinar od njega hoče. "Koliko je 100 x 100?" je bilo naslednje vprašanje, Mancini pa je zadel iz tretjega poskusa: ker milijon in tisoč ni bilo prav, je v tretje poskusil z 10.000. Nato pa mu ni bilo več do sodelovanja. 


Mario Balotelli je prav tako sodeloval za kratko in verjetno ni nikogar presenetil. "Kdaj je bila francoska revolucija?" je dobilo odgovor: "Ne spomnim se." Nato je Mario dejal, da mu je glede letnice 1492 (odkritje Amerike, op. p.) znano le to, da se tedaj ni rodil on. Ko je mimo ustrelil še pri nekaj preteklikih italijanskih glagolov, pa se je pogovor končal. 

Še en nogometaš Milana Giacomo Bonaventura je ostal le pri glavnih mestih in se osmešil. Finski je pripisal islandski Reykjavik, za kitajsko prestolnico je tudi on namesto Pekinga razglasil Šanghaj, medtem ko je kot glavno mesto Švice namesto Berna nevedel Ženevo.  

In še popolno nasprotje osmešenih. Daniele De Rossi, nogometaš Rome in italijanski reprezentant, se je pokazal v povsem drugačni luči. "Helsinki," je kot iz topa izstrelil na vprašanje o glavnem mestu Finske. "Bukarešta," prav tako hitro na vprašanje o glavnem mestu Romunije. Tudi matematika mu ni delala težav. 6x7+2 je ekspresno pretvoril v pravilnih 44  Namesto zgolj treh je pravilno naštel pet geometrijskih likov, dodatno pa je navdušil z odgovorom na vprašanje, kaj je Mezopotamija. "Gre za antično deželo, v kateri so živeli Asirci, Babilonci ter Sumerci, in sicer na ozemlju porečij rek Evfrat in Tigris," je dejal povsem pravilno.  

Članki iz rubrike