Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 09.02.2016 10:52:30

Memphis Depay: Od čudežnega dečka do igranja za rezerviste Uniteda (video)

Navijači Manchester Uniteda so pred sezono veliko pričakovali od svoje drage okrepitve Memphisa Depaya, toda Nizozemec je do zdaj na Old Traffordu izjemno razočaral.

21-letni v Moordrechtu rojeni nizozemski nogometaš je prišel na izrecno željo Louisa van Gaala, trenerja rdečih vragov, ki je Depaya vodil že na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, ko so Nizozemci tudi s precejšnjo pomočjo Depaya prišli do tretjega mesta. 

Van Gaal in Depay naj bi imela poseben odnos, izkušeni trenerski maček naj bi do svojega mladega sonarodnjaka čutil skorajda očetovsko ljubezen in Depay, ki velja za zelo problematičnega nogometaša, lahko bojda funkcionira samo tako, da čuti popolno zaupanje svojega trenerja. 

A v zadnjem času o popolnem zaupanju ni ne duha ne sluha. Depay se je namreč zaradi katastrofalnih predstav znašel v nemilosti van Gaala, ki ga vse bolj pušča na klopi, proti Chelseaju je tako Nizozemec v igro vstopil šele v 87. minuti. 


Toda kljub temu, da je na igrišču prebil le nekaj minut, je Depay opozoril nase. Na negativen način. Nonšalantno je izgubil žogo v 90. minuti in se prav počasi vračal v obrambo, Chelsea pa je iz tega napada preko Diega Coste zabil izenačujoč zadetek. 

In prišla je kazen. Van Gaal mu brezbrižnosti ni oprostil, tako da se je moral Depay v ponedeljek potiti v rdečem dresu rezervistov Uniteda. Rezervisti rdečih vragov so se pomerili z drugo ekipo Norwicha in slavili z visokih 7:0, Memphis pa je obračun vzel zelo resno.

Prispeval je dve asistenci, predvsem pa je pokazal svoje razkošno tehnično znanje in navduševal z lepimi potezami in preigravanji. Njegov šov si lahko pogledate v priloženem videoposnetku. 

Če bo mu bo njegova dobra igra za rezerviste Uniteda prinesla več priložnosti v prvi ekipi sicer še ni jasno, toda dejstvo je, da je z njo znova vsaj malce opozoril nase.

Članki iz rubrike