zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

lp
lp
0 01.05.2016 17:10:26

Leicester "le" remiziral, šampanjec ostaja še zaprt

Reuters
Nogometašem Leicestra ni uspelo dva kroga pred koncem slaviti naslov angleškega prvaka, na Old Traffordu so namreč "le" remizirali.

Oba zadetka sta bila dosežena v prvi četrtini tekme - v 8. minuti so domači prek francoskega napadalca Anthonyja Martiala povedli, devet minut pozneje je Jamajčan Wes Morgan izid izenačil. V razgibani tekmi ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, gostje pa bodo vendarle morali počakati z že ohlajenim šampanjcem.

Razlika med Leicestrom, ki je tudi na Old Traffordu igral brez kaznovanega Jamieja Vardyja, in drugouvrščenim Tottenhamom je zdaj osem točk, vendar Londončani bodo svojo tekmo 36. kroga odigrali jutri v gosteh pri Chelseaju. Če ne bodo osvojili vseh treh točk, bo prvenstvo odločeno, sicer bosta odločala zadnja dva kroga.



V predzadnjem krogu bo Leicester gostil Everton, Tottenham pa Southampton, v zadnjem krogu pa bo Leicester gostoval pri Chelseaju, Tottenham pa pri Newcastlu.

Od leta 1992 dalje, ko je bila ustanovljena Premier liga v današnjem formatu, je le pet klubov osvojilo naslov angleškega prvaka. Poleg štirih premožnih klubov (Manchester United, Manchester City, Arsenal in Chelsea) presenetljivo še Blackburn. In vsak od teh je sezono pred osvojenim prvenstvom končal na enem od prvih treh mest. Leicester pa se je v prejšnji sezoni krčevito boril za obstanek v družbi najboljših.

Članki iz rubrike