Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 30.04.2016 21:10:03

Dortmundčani izžvižgali svojega kapetana (video)

Nogometaši dortmundske Borussie so popoldan v 32. krogu nemškega prvenstva pred dobrimi 81 tisoč gledalci na svojem stadionu kar s 5:1 odpravili Wolfsburg.

Srečanje pa nikakor ne bo v lepem spominu ostalo domačemu kapetanu Matsu Hummelsu. Sedemindvajsetletemu branilcu se pogodba s črno-rumenimi izteče po koncu naslednje sezone, zato se že zdaj veliko ugiba, kje bi utegnil nadaljevati kariero.

Mnogi so ga povezovali s poletnim odhodom v enega izmed angleških premierligašev, saj so zanimanje zanj že pokazali Chelsea, Manchester United, Arsenal in Liverpool.
 
Za zdaj se zdi, da se ta scenarij ne bo uresničil, saj je Hummels pred dnevi izrazil željo, da bi poleti odšel v Bayern.


To sploh ni presenetljivo, saj je v münchenskem klubu začel svojo kariero, v Dortmund pa je  iz Bayerna prišel pred dobrimi osmimi leti. Prvo leto je bil samo posojen, potem so Dortmundčani odkupili njegovo pogodbo.

"Za zdaj je samo izrazil svojo željo, nič drugega. Videli bomo, ali se bo uresničila. Moram povedati, da je treba sprejeti, da je v Münchnu njegov dom. Seveda bi si želeli, da bi ostal pri nas in ta možnost ni tako majhna, kot ljudje mogoče mislijo, po drugi strani pa niti ni ogromna. Smo v stiku z Bayernom in pričakujem, da se bo stvar kmalu razrešila. Mats je naš igralec in to morajo vsi spoštovati. Če Bayern, ali katerikoli drug klub, ne bo sprejel naše cene, potem ga ne bomo izpustili," je povedal direktor Borussie Hans-Joachim Watzke.

Toda navijači Borussie njegove želje nikakor niso sprejeli z razumevanjem, danes so svojega kapetana pričakali 'na nož'. Pred tekmo so mu namenili transparent, na katerem je v prostem prevodu pisalo: "Kapetan zapušča ladjo - prej ko bo šel, boljše bo." Potem pa so mu še žvižgali ob vsakem dotiku z žogo.

Pred tremi leti je iz Dortmunda v Bayern odšel že Mario Götze, pred dvema pa Robert Lewandowski.

Članki iz rubrike