palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 04.05.2016 22:51:12

Poslastica v finalu: Oblak proti Ronaldu

Reuters
Nogometaši madridskega Reala so drugi finalisti lige prvakov. Na povratni tekmi so pred domačimi navijači premagali Manchester City z 1:0 (1:0), prvi dvoboj na Otoku se je končal brez golov.

Real se je uvrstil v svoj 14. finale v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V finalu, ki bo 28. maja v Milanu, se bo pomeril z mestnim tekmecem Atleticom Jana Oblaka, ki je v torek po zaslugi zadetka v gosteh izločil münchenski Bayern. Real in Atletico sta se v finalu lige prvakov srečala že pred dvema letoma, takrat je bil po podaljških uspešnejši "beli balet" in prišel do desetega tovrstnega naslova.

City, ki je sploh prvič zaigral v polfinalu tega tekmovanja (Real že 27-ič), je bil proti gostitelju, ki je že šestič zaporedoma med najboljšimi štirimi v Evropi, premlačen v napadu. Real je tako malce izboljšal statistiko uspešnosti v polfinalih lige prvakov, od zadnjih sedmih poskusov se je drugič prebili v finale.

bale re
Reuters
Po mirnem začetku, v katerem sta za največ razburjenja poskrbeli poškodba Vincenta Kompanyja in strel z glavo Cristiana Ronalda v 14. minuti, so Madridčani podjetnejšo igro kronali v 20. minuti, ko je po podaji Danija Carvajala iz bližine močno z desne strani streljal (ali poskusil podati) Gareth Bale, žoga pa je oplazila Fernanda in končala za hrbtom Joeja Harta. 


V 36. minuti so domači, ki so tako zmagali na vseh šestih domačih tekmah te sezone lige prvakov, znova zatresli mrežo, a je bil Pepe v prepovedanem položaju, tako da so slovenski sodniki, glavni je bil Damir Skomina, zadetek pravilno razveljavili. Gosti so v prvem polčasu le stežka spravili skupaj nekaj zaporednih podaj, v 44. minuti pa je Fernandinho vendarle resno zagrozil, ko je z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

skomina re
Reuters

V uvodu drugega polčasa se je v 52. minuti Luka Modrić znašel sam pred Hartom, a je bil slednji uspešnejši. Tako kot v 55. minuti po Ronaldovem strelu z glavo. Štiri minute zatem je Ronaldo, s 16 goli daleč najboljši strelec tekmovanja, malce z desne strani kazenskega prostora poskusil še z nogo, Hart pa je bil spet uspešnejši.

V 64. minuti je Bale s strelom z glavo že premagal Harta, a zatresel le prečko. Po obdobju brez priložnosti je v 84. minuti s prostega strela z leve strani Kevin De Bruyne zadel le zunanji del mreže, v 89. minuti pa je Sergio Agüero od daleč žogo poslal le malce čez prečko. City tako nadaljuje niz izpadov v Uefinih tekmovanjih (zdaj traja že šest tekem), ko je na prvi tekmi remiziral.

Real – Manchester City    1:0 (1:0)
Madrid - Stadion Santiago Bernabeu. 78.000 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Slovenija).
Strelec: 1:0 Fernando (20, avtogol).
Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić (od 88. Kovačić), Isco (od 67. Rodriguez), Kroos, Ronaldo, Jese (od 55. Vazquez), Bale.
Manchester City: Hart, Sagna, Otamendi, Kompany (od 10. Mangala), Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas (od 69. Iheanacho), Yaya Toure (od 62. Sterling), De Bruyne, Agüero.
Rumeni kartoni: Vazquez; De Bruyne, Fernando, Otamendi.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike